Ce a pățit o femeie în tren, în timp ce se întorcea în Arad după o vacanță în Eforie Sud:

O femeie din Arad a scris presei locale din orașul natal, povestind coșmarul prin care a trecut în drumul său spre casă, cu trenul, după ce se încheiase vacanța de la Eforie Sud.
„Doresc să aduc la cunoștința cetățenilor care circulă cu trenul pe ruta Arad-București-Mangalia și retur despre condițiile mizere, de-a dreptul oribile pe care sunt nevoiți să le suporte.
Am luat 2 bilete la vagonul de dormit la clasa 1. Am simțit că intru in infern. Mizerie, miros de WC peste tot, clima nu funcționează!” – povestește arădeanca A.M.
„Am plecat aseară (duminică-n.r.) la 8, din Eforie Sud, și încă nu am ajuns. La 11:30 ajungem, dacă nu are întârziere. Așa scrie pe bilet. Spre București a avut 105 minute întârziere, în drumul către mare. Pentru 16 – 18 – 20 de ore (depinde cât e de cald, de frig, dacă plouă, dacă ninge, de câți călători are
trenul, de mahmureala mecanicului etc.) de mers în condiții de «transport deținuți» plătești cam cât în Japonia (am ales Japonia de «dragul șocului comparației» – pentru că în Japonia există deja trenuri care circulă cu 600 de kilometri pe oră)! 622 km sunt, pe calea ferată, din gara din Arad până-n cea din Eforie Nord”, a completat ea.
Femeia a precizat că a sesizat controlorul cu privire la problemele din tren, iar acest i-a răspuns scurt și sec: „Asta e… astea sunt condițiile”.
„Pe bune?! La banii pe care i-am dat (1.300 lei) aveam niște așteptări. Vreau sa fac o plângere către CFR, pentru a lua măsuri și a remedia situația. Am vorbit cu o cunoștință care lucrează la CFR și mi-a zis că nu mă vor lua în seamă. Mi-a mai zis că nu ar fi avut voie să pună garnitură fără aer condiționat.
Fac plângere degeaba. Poate cu ajutorul dumneavoastră, cu un articol în presă, poate vor lua măsurile necesare. Sunt convinsă că mai există oameni care au pățit ca mine și vreau ca pe viitor să se schimbe situația. Vă mulțumesc anticipat”, a mai scris A.M. unei publicații din Arad.