Caz rar în lume. O femeie din Statele Unite ale Americii a născut tripleţi identici

Caz extrem de rar în lume. Stephanie Norman, o femeie din statul Oklahoma, Statele Unite ale Americii a născut tripleți identici. Vorbim despre trei fetițe sănătoase, care au stat timp de o lună la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru că erau foarte mici, scrie NBC15.
„S-au născut la 29 de săptămâni și aveau puțin peste 900 de grame. Așa că, erau foarte micuțe”, a spus mama. Fetițele au crescut rapid și au ajuns în sânul familiei.
Un caz la 200 de milioane de naşteri. Tripleţi identici născuţi de o femeie din SUA
Șansa ca o femeie să nască tripleți identici, concepuți pe cale naturală, este extrem de mică, fiind un caz la 200 de milioane de nașteri, potrivit Huggies.
Societatea Americană de Medicină a Reproducerii informa faptul că, în general, circa 10% dintre tripleți sunt identici.
Cuplul mai are un băiat de doi ani și au fost șocați când au aflat că familia lor se va mări cu trei membri.
„Eram pregătiți să încercăm să mai avem un copil și speram să fie o fetiță, iar apoi am fost extrem de surprinși să primim trei fete”, a mai povestit Stephanie Norman.
„Am făcut o glumă când ne îndreptam pentru prima ecografie. Am întrebat ce ne facem dacă auzim bătăile de la mai mult de o inimă și când colo… au fost trei”, a completat TJ Norman, tatăl fetițelor.
Părinții le-au pus celor trei fetițe brățări la picioare, de diferite culori și cu inițialele numelor pe ele, pentru a le putea deosebi.
Șansele unei sarcini multiple
Conform specialiştilor în domeniu, factorii care influențează apariția sarcinilor multiple țin de constituție, vârstă, rasă, dar și de tratamentele urmate. Șansele ca mai mulți copii să se nască odată scad pe măsură ce numărul de bebeluși la o singură sarcină crește.
Cazul femeii din Mâli care a născut 9 copii a ajuns pe primele pagini ale ziarelor și ale paginilor de știri din întreaga lume. Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, a adus pe lume 9 copii într-o clinică din Măroc, unde a avut parte de asistență specializată. Inițial, pe ecografie se vedeau 7 copii, 2 fiind o surpriză în timpul operației de cezariană. Cisse a adus pe lume 5 fete și 4 băieți.
O sarcină din 250 este sarcină gemelară. În cazul tripleților, o astfel de sarcină apare o dată la 10.000 de sarcini, iar patrupleții o dată la 700.000.
O femeie din Iași a născut tripleți la Maternitatea „Cuza Vodă”
O femeie din Iași a născut tripleți la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.
eacția tinerei mame când și-a strâns în brațe tripleții i-a făcut pe medici să plângă. Femeia în vârstă de 28 de ani a născut 3 băieți sănătoși, prin cezariană. La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, incidența nașterii tripleților este de 3 la 10.000 de cazuri
La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, 16 iunie 2020, o femeie a născut tripleți. Tânăra mămică, în vârstă de 28 de ani, era la a doua sarcină, acasă mai având un băiețel în vârstă de 3 ani.
Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași susțineau că este un miracol faptul că femeia a reușit să obțină o sarcină multiplă deși are un singur ovar și nu are niciun membru al familiei care să fi avut tripleți sau gemeni.
Reacția tinerei mame i-a făcut pe medici să plângă atunci când i-a strâns în brațe pe cei 3 băieți. Pentru că s-au născut la 36 de săptămâni, mai devreme decât termenul normal, 39 de săptămâni, tripleții au fost internați la Secția de neonatologie, urmând ca imediat ce vor lua în greutate, să poată pleca acasă.