Caz inedit la o maternitate din Botoşani! Mamă și fiică au născut aproape în același timp

Caz inedit în judeţul Botoşani! O fată de 14 ani a născut aproape în același timp cu mama ei. Tânăra a adus pe lume un băiețel, în timp ce mama sa a născut o fetiță, ambele împărțind și același salon la maternitatea din Botoşani. Cele două au adus pe lume doi bebeluși la o distanță de câteva ore una de cealaltă.

Acestea sunt dintr-un oraş din judeţul Botoșani şi au ajuns la maternitate în primele zile din iunie. Fiica este minoră, are doar 14 ani şi a născut pe 4 iunie un băieţel de 3500 de grame, pe cale naturală.

Colegă de salon cu aceasta este nimeni alta decât mama ei, respectiv bunica bebeluşului, care a dat şi ea naştere unei fetițe, cu câteva ore mai târziu decât fiica ei, tot pe cale naturală. Femeia, de 38 de ani, este la al patrulea copil.

Toţi patru sunt într-o stare foarte bună şi în scurt timp vor putea pleca acasă la familie, au transmis doctorii.

„Este bine. Ea este mult mai matură emoțional şi fizic, după comportamentul avut în maternitate. Greutățile vieţii au maturizat-o mult mai repede şi s-a comportat diferit, nu ca o fetiță de 14 ani. Face parte dintr-un mediu stabil şi nu s-a pus problema ca mama şi fiica să nu plece în mediul familial”, a declarat Carmen Zaboloteanu, șefa Secţiei Neonatologie Maternitatea Botoşani, potrivit antena3.ro.

Bunică la 31 de ani
Situaţia de la Maternitatea din Botoșani nu este, însă, nici pe departe unică. Astfel, în Hilişeu Horia, spre exemplu, o femeie de 31 de ani era deja bunică, în urmă cu câţiva ani, când fata ei de 16 ani a născut. La rândul ei, mama de 52 de ani se putea deja numi străbunică.