Cauza morții prințului Philip a fost dezvăluită de presa britanică. Ce scrie în certificatul de deces

Cauza morții prințului Philip al Marii Britanii a fost confirmată la aproape o lună de zile de la decesul său. Ducele de Edinburgh a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Ducele de Edinburgh a murit „de bătrânețe”, potrivit certificatului de deces consultat de jurnașiștii de la The Telegraph. Documentul a fost întocmit de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupa de ducele de Edinburgh și de regina Elisabeta din 2014.

De obicei, „bătrânețea” este o cauză de deces acceptată în Marea Britanie dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul care întocmește certificatul de deces a îngrijit persoana respectivă pe o perioadă îndelungată, mai scrie The Telegraph.

Asta înseamnă că nu pot fi identificate boli sau răni care să fi provocat decesul. Acest lucru este relevant în cazul prințului Philip, deoarece acesta a suferit o intervenție chirurgicală pe cord cu câteva săptămâni înainte să moară.

Prințului Philip a fost înmormântat pe 17 aprilie, la Castelul Windsor. Ducele de Edinburgh nu a avut parte o înmormântare de stat, iar trupul său nu a fost depus public pentru ca cetățenii Marii Britanii să îi ofere un ultim omagiu. Această decizie a fost luată pentru a fi respectate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19.