Câți bani primește Nadia Comăneci pe lună de la statul român

Nadia Comăneci își merită pe deplin supranumele de ”Zeița de la Montreal”.

După ce a câștigat medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, obținând primele note de 10 din istoria gimnasticii, a devenit automat un reper extrem de important în lumea sportului mondial.

Pentru întreaga sa activitate sportivă, gimnasta noastră primește din partea statului român o pensie lunară. Iată la ce valoare se ridică.

Câți bani primește Nadia Comăneci de la statul român, pentru performanțele sale

Nadia Comăneci: un nume, o legendă, un motiv de mândrie pentru poporul român. A uimit o lume întreagă cu notele sale de 10, la Montreal, în 1976, și a modelat, ulterior, generații întregi de sportivi, prin dorința acestora de a atinge perfecțiunea, ”la fel ca Nadia”.

Timpul a trecut extrem de repede, iar de la fetița de 15 ani, care uimea lumea cu prestațiile sale de la Olimpiadă, Nadia a ajuns la frumoasa vârstă de 58 de ani. Se poate spune că este o femeie împlinită din toate punctele de vedere.

Totuși, Nadia Comăneci primește, din partea statului român, o pensie lunară drept recunoștință pentru succesele sale. Potrivit Adevărul.ro, Nadia Comăneci obține lună de lună peste 12.000 de lei, mai exact 13.149 de lei.

Calculul rentei se face raportat la 1,5 salarii medii brute pe economie, iar sportivii care au câștigat aurul la Jocurile Olimpice, Mondiale, şi la Europene pot ajunge la peste 12.000 de lei.

În momentul de față sunt 30 de sportivi care primesc suma maximă. Printre ei se numără: Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ecaterina Szabo, Marius Urzică, Lavinia Miloşevici, Nicu Vlad, Doina Melinte, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Veronica Cochelea şi mulţi alţii, potrivit okmagazine.ro.