Când va deveni obligatorie masca de protecție în România. Anunț de ultimă oră de la Alexandru Rafila

Numărul din ce în ce mai mare de infectări cu virusul Covid-19 a readus în discuție momentul în care va deveni obligatorie masca de protecție.
Marți, 26 iulie, au fost raportate mai mult de 12.000 de cazuri de infectare în România.
Alexandru Rafila a spus când va deveni obligatorie masca de protecție în România. Țara noastră se confruntă, deja, cu valul șase al pandemiei, iar numărul infectărilor a trecut de 12.000
în fiecare zi.
Când va deveni obligatorie masca de protecție în România?
Numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infectare cu virusul Covid-19 readuce în discuție posibilitatea reintroducerii restricțiilor și a măștii de protecție.
Alexandru Rafila a clarificat această situație, care devine din ce în ce mai stringentă pentru români, și a spus în ce condiții obligativitatea măștii va reveni.
„E o creştere oarecum asteptată. Pana duminica, am avut o medie de aproape 7000 de cazuri pe zi. Mă aşteptam ca astăzi să fie undeva la 10.000 de cazuri, însă cifra a fost mai mare. La bilantul de saptamana viitoare e foarte posibil să fie o medie zilnica apropiata de 10.000 de cazuri.
Noi o estimam undeva in luna august, a ajuns mai devreme in tara noastra. In momentul de fata, 14% dintre paturile alocate pacientilor covid sunt ocupate, iar la ATI undeva la 12%”, a declarat Alexandru Rafila, conform romaniatv.net.
Persoanele infectate trebuie să stea în izolare, în timp ce contacții direcți pot ieși din casă
Alexandru Rafila a mai declarat faptul că persoanele infectate vor sta în izolare cinci zile, dacă au vaccinul făcut, sau șapte zile, dacă nu îl au.
De asemenea, persoanele care sunt contacți direcți vor putea ieși din casă.
„In mod evident, daca pacientul este simptomatic si infectat trebuie sa stea in izolare, la domiciliu, asa cum este normal pentru o boala infectioasa. 5 zile se recomanda sa stai in izolare.
Pacientii care nu sunt vaccinati au recomadare de 7 zile. Contactii pot sa iasa din casa.
Cel mult, sectiile sau spitalele de infectioase vor avea acest tip de activitate. Incercam sa organizam sectii, compartimente, zone din spital pentru pacientii infectati covid, fara sa ducem la transformarea unor spitale intregi în spitale covid”, a mai spus acesta.