Când pică Paștele Ortodox și cel Catolic în anul 2022?

PAȘTE 2022. Află când pică Paștele Ortodox și cel Catolic în 2022. Iată datele exacte la care va fi sărbătorită Învierea Mântuitorului.

Crăciunul pică în fiecare an la o dată fixă, Paștele Ortodox și cel Catolic pică la date diferite, având în vedere că momentul Învierii Domnului este calculat în funcție de echinocțiul de primăvară și prima lună plină care îi urmează. Iată când pică Paștele Ortodox și cel Catolic în anul 2022.

Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este considerată cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, motiv pentru care credincioșii se pregătesc în fiecare an așa cum se cuvine pentru acest moment.Paștele Ortodox pică în fiecare an la o dată diferită, având o modalitate mai specială de calcul. Cu toate acestea, un singur aspect se păstrează de la an la an și anume ziua în care cade Paștele, aceasta fiind întotdeauna duminica.

PAȘTE Ortodox 2022. În anul 2022, Paștele Ortodox va pica destul de devreme. Dacă în alți ani credincioși au sărbătorit Învierea Domnului Iisus Hristos în luna mai, în 2022, Paștele Ortodox pică pe 24 aprilie.

Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă Română nu sărbătoresc în aceeași zi Paștele, astfel că cea mai importantă sărbătoare a creștinătății cade în date diferite pentru catolici și ortodocși. În anul 2022, Paștele Catolic pică mai devreme decât Paștele Ortodox, mai exact pe data de 17 aprilie.