„Când intri în România ești un om mort”. Ce a pățit un imigrant din Mali când a trecut ilegal granița cu Serbia

Un imigrant originar din Mali susține că a avut o experiență traumatizantă după ce a trecut ilegal granița din Serbia în România, fiind

bătut și umilit de către polițiștii români, relatează InfoMigrants, într-un articol preluat de rfi.ro.

Bărbatul de 36 de ani a povestit că în 2 noiembrie 2020 a zburat spre Belgrad cu gândul că va ajunge în Franța cu mașina. A încercat de mai multe ori să treacă granița în Ungaria sau România, dar de fiecare dată când a fost arestat și trimis înapoi în Serbia.

Adama – așa cum a fost numit bărbatul de jurnaliștii de la InfoMigrants pentru a-i ascunde identitatea – a reușit în cele din urmă să treacă granița în România pe 13 ianuarie, împreună cu alte două persoane pe care le-a întâlnit într-o tabără de migranți sârbi.

„Spre miezul nopții, am trecut granița României sărind peste sârma ghimpată și m-am refugiat direct în pădurea din apropiere cu prietenii mei, pentru a evita verificările poliției. Dar am fost depistați și grănicerii au început să ne caute prin tufișuri. Când ne-au găsit, au început să ne lovească cu bastoanele în cap. Loveau foarte tare, ne răneau. Ne-au cerut să ieșim din pădure cu mâinile ridicate”, a povestit el.

Cei trei au fost duși pe un deal, unde își lăsaseră mașina grănicerii, până la sosirea șefului, care a ajuns după câteva minute.

„Sunt încă traumatizat de această întâmplare, mă gândesc la ea des. Timp de câteva zile era dureros și să mă așez. Acum știu că atunci când intri în România, ești un om mort”, a mai adăugat Adama.