BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România, în închisoare

Astăzi, 10 iunie, Elena Udrea urmează să afle dacă va rămâne în arest în Bulgaria sau dacă va fi extrădată în țara noastră, unde ar urma să își ispășească pedeapsa de șase ani de închisoare. Elena Udrea a susțint că se fac presiuni asupra instanței.

UPDATE: Justiția din Bulgaria a decis: Elena Udrea revine acasă, în închisoare. Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au decis vineri extrădarea fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a transmis TVR din Sofia.

Astăzi, pe data de 10 iunie, Elena Udrea va afla dacă va fi extrădată în România, după ce a fost arestată în Bulgaria. Pe data de 7 aprilie, aceasta a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

La Curtea de Apel de la Sofia, magistrații au acceptat ca o martoră, avocata Ingrid Mocanu, să vorbească despre condițiile din penitenciarele din România, după ce a fost în arest cu Elena Udrea.

Conform Libertatea.ro, relatează Hotnews.ro, Ingrid Mocanu a declarat că Elena Udrea nu a stat singură în celula din Penitenciarul Târgușor, așa cum a relatat statul român.

Elena Udrea nu vrea să fie extrădată în România

„ Sper am parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria ceea ce nu am avut parte în România. Ştiţi că se fac presiuni şi asupra justiției de aici, din Bulgaria.

A spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel de aici. Îmi doresc să se respingă cererea României (n.r.- de extrădare) ”, a spus Elena Udrea, potrivit Antena 3.

Conform reprezentanților Curții de Apel de la Sofia, avocații Elenei Udrea au venit în favoarea sa cu mai multe documente, dar și cu mai multe plângeri despre modul în care, în țara noastră, dreptul la un proces echitabil i-a fost încălcat.

Mai mult decât atât, avocații au mai punctat faptul că unul dintre judecătorii români, care a dispus decizia în dosarul Elenei Udrea, nu a depus și jurământul în calitate de magistrat. De asemenea, aceștia au mai declarat că autoritățile din România fac presiuni pentru ca Elena Udrea să fie extrădată în România, primind, între timp, „o serie de amenințări”.