Biserica, în dificultate la înmormântarea mamei

Biserica e pusă în dificultate la înmormântarea mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc ținându-și copiii în

brațe. Preoții se confruntă cu o situație delicată, după ce familia Iuliei a decis să-i îngroapte împreună pe cei trei,

în același sicriu. Deși nu pot ține oficial o slujbă normală pentru un sinucigaș, aceștia sunt nevoiți să o facă pentru

cei mici.Biserica e pusă în dificultate la înmormântarea mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc ținându-și

copiii în brațe. Asta pentru că familia Iuliei a hotărât să-i îngroape împreună pe cei trei, tânăra de 33 de ani și

micuții ei, într-un singur sicriu. Deși preoții nu pot oficial să țină o slujbă normală pentru un sinucigaș, sunt nevoiți să o facă pentru micuții nevinovați.

Astăzi, 6 mai, Iulia, mama de 33 de ani care s-a aruncat de la etajul zece al unui bloc din Timişoara, ținându-și copiii

în brațe, va fi înmormântată alături de cei mici. Femeia și micuții ei, un băiețel de doi ani și o fată de șase ani, vor

fi îngropați în același sicriu. Aceștia își vor dormi somnul de veci în cartierul Freidorf din Timişoara.

Biserica e pusă în dificultate la înmormântarea mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc, ținându-și copiii în

brațe. În cazul sinuciderilor, Biserica Ortodoxă are unele reguli speciale pentru înmormântare. Sinuciderea e

considerată un păcat foarte mare, pentru că, potrivit bisericii, cei care își iau viața, s-au lepădat de credința în Iisus Hristos, dar și de nădjdea în Dumnezeu, scrie Adevărul.

De regulă, Biserica refuză să săvârşească slujba înmormântării pentru sinucigaşi. Există însă și unele excepții. Ca de exemplu, în cazul oamenilor care au suferit de boli psihice și nu au avut discernământ, se face totuşi o mică slujbă, potrivit hotărârii Sfântului Sinod. Aceasta e ținută de un singur preot, doar pe marginea gropii unde persoana decedată e înmormântată, și nu se trag nici clopotele.

Însă, în cazul înmormântării Iuliei, mama de 33 de ani din Timișoara, lucrurile par a fi mai complicate. Conform sursei citate, pe lângă faptul că tânăra a decis să-și ia viața, ea și-a ucis practic și cei doi copii, aruncându-se de la etajul 10 în timp ce-i ținea în brațe.

Recent, s-a aflat că familia Iuliei a hotărât ca cei trei să fie îngropați împreună, într-un singur sicriu. Preoții sunt astfel puși în dificultate. Deși nu pot ține oficial o slujbă normală pentru o persoană care s-a sinucis, oamenii bisericii sunt nevoiți să o facă pentru copiii tinerei. Un preot a mărturisit că în 40 de ani de preoție nu a întâlnit asemenea caz.