Beneficiile scorțișoarei asupra plantelor. Cum se folosește condimentul ca fungicid natural

Deși, de cele mai multe ori, asociem scorțișoara cu deserturile delicioase din perioada Crăciunului, există și alte modalități în care aceasta poate fi folosită. Scorțișoara este un condiment care aduce numeroase beneficii plantelor.

Ce beneficii aduce scorțișoara plantelor?
Ajută la dezvoltarea rădăcinilor

Scorțișoara poate fi folosită în cazul rădăcinilor florilor, atât celor din ghiveci, cât și celor din grădină. Spre exemplu, la plantarea trandafirilor se recomandă punerea rădăcinei într-un baton de scorțișoară înainte de plantare.

Fungicid natural

Scorțișoara poate acționa ca funcidid natural atunci când este combinată într-o soluție simplă, folosindu-ne doar de apă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți 2 lingurițe de scorțișoară în jumătate de litru de apă și să amestecați până la omogenizare. Lăsați, apoi, soluția să stea peste noapte, apoi strecurați-o cu ajutorul unui filtru fin, spre exemplu de cafea, și puneți soluția într-un pulverizator.

Soluția se poate pulveriza atât pe frunze, cât și pe tulpini, atunci când sunt afectate de mucegai sau ciuperci, având proprietăți care vor ajuta la combaterea bolilor. În plus, soluția se poate pulveriza și pe sol, cu scopul de a împiedica dezvoltarea sporilor de mucegai.

Ajută la procesul de semănare

Așa cum am menționat, scorțișoara se poate presăra pe sol, cu scopul de a preveni infectarea semințelor, la plantare. Astfel, semințele vor fi ferite de fungi sau alte bacterii dăunătoare. De asemenea, condimentul va proteja răsadurile, atunci când acestea sunt puse în pericol de sporii de mucegai, în cazul unui grad de umiditate crescut.