Avocatul familiei Măceșanu: „Dincă nu avea cum să o ardă pe Alexandra în butoi.

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, este convins că Gheorghe Dincă va fi condamnat pentru omor, deși nu crede că el este cel care a omorât-o pe Alexandra. De altfel, avocatul a anunțat la ultimul termen că solicită anularea certificatului de deces.

Mai mult, acesta nu crede în posibilitatea ca vreun cadavru să fi fost ars în butoiul găsit în curtea lui Gheorghe Dincă și promite că va merge cu acest proces până la CEDO, pentru aflarea adevărului.

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a declarat, pentru Gândul, că este convins că Gheorghe Dincă va fi condamnat de instanțele din România, deși nu s-ar fi dovedit că el a ucis-o pe Alexandra.

„Părerea mea personală, cred că Dincă va fi condamnat pentru cele infracțiunile de omor calificat și viol, trafic de persoane și profanare de morminte și lipsire de libertate. Cu toate că eu am pus în

discuție schimbarea încadrării juridice din omor calificat în celelalte infracțiuni și o să mai pun niște concluzii care iar o să vină partea adversă să spună că l-am favorizat pe Dincă, deși v-am explicat cum stau lucrurile”, a declarat Aurel Moldovan pentru Gândul.

Avocarul familiei Măceșanu este de părere că Gherghe Dincă nu avea cum să ardă un cadavru într-un butoi.

„Acolo nu poate fi vorba de ardere în butoi, că nu s-a demonstrat științific de niciun fel, sub nicio formă, că în acel butoi ar fi putut fi ars un cadavru. În primul rând, ar fi mirosit groaznic, nu ai fi putut sta pe stradă. În al doilea rând, nu putea Dincă să aibă din două cârpe și să mențină și să întrețină un foc de 1.000-1.500 de grade Celsius pentru arderea unui cadavru” a declarat Aurel Moldovan.

Acesta a adăugat că ia în calcul chiar și o continuare a procesului până la CEDO pentru a-și demonstra teoria conform căreia Gheorghe Dincă nu a omorât-o pe Alexandra Măceșanu.

„Un infractor de drept comun, da, dar nu un criminal”

„Din punctul meu de vedere, Dincă pentru mine nu reprezintă un criminal. Un infractor de drept comun, da, dar nu un criminal (…) Mergem până la CEDO, pentru că CEDO va fi singura instanță care va decide dacă Dincă este criminal sau nu, dacă Alexandra este moartă și vom cere prin latură civilă anularea actului constator de deces”, a mai ceclarat Moldovan.