Avertismentul medicului Alexandru Rafila. România va ajunge din nou la 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

În contextul creșterii accelerate a numărului de noi infectări COVID-19, medicul Alexandru Rafila emite un avertisment pentru români. Specialistul anunță un scenariu pesimist în care Româniia va ajunge din nou la 10.000 de cazuri pe zi.

În ultima săptămână, numărul de noi infectări COVID-19 s-a dublat față de săptămâna precedentă, ceea ce semnalează că România se află în valul 6 al pandemiei.

În acest context, medicul Alexandru Rafila avertizează asupra unei creșteri de până la 10.000 de cazuri pe zi, care ar urma să fie înregistrată în luna august.

În perioada 27 iunie – 3 iulie au fost înregistrate aproape 8.000 de cazuri COVID-19, în țara noastră, dublu față de săptămâna anterioară, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Ministrul Alexandru Rafila atrage atenția asupra presiunii pe care această creștere o pune asupra sistemului de sănătate.

În intervalul mai sus menționa, În România au fost raportate 7.726 de noi cazuri de infectare Covid-19, dintre care 1.307 pacienți sunt reinfectați. Toate aceste infectări sunt cu varianta Omicron.

În săptămâna precedentă au fost înregistrate 3.974 de îmbolnăviri.

România se află într-o situație similară cu a altor țări din Europa, care trec printr-o perioadă de creștere rapidă a numărului de cazuri de coronavirus, potrivit declarațiilor lui Rafila. Ministrul a precizat că această creștere este provocată de răspândirea subvariantei BA5 a Omicron, care este foarte contagioasă și, mai important, afectează și persoanele vaccinate, dar și pe cele trecute deja prin boală. Vaccinul protejează în continuare împotriva formelor grave ale bolii.