Avertismentul lui Zelenski: Milioane de oameni ar putea muri din cauza Rusiei

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski avertizează că lumea se află în pragul unei „crize alimentare teribile”, provocate de regimul de la Moscova.

Milioane de oameni ar putea muri de foame din cauza blocadei impuse de Rusia porturilor ucrainene de la Marea Neagră, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski a spus, joi, că lumea se află în pragul unei „crize alimentare teribile”, Ucraina neputând exporta cantități mari de grâu, porumb, ulei și alte produse care au jucat „un rol de stabilizare pe piața globală”.

„Aceasta înseamnă că, din păcate, poate exista o penurie de produse în zeci de țări din întreaga lume. Milioane de oameni pot muri de foame dacă blocada rusă a Mării Negre continuă”, a mai adăugat Volodimir Zelenski.

Zelenski le cere liderilor lumii să nu mai accepte tirania impusă de Putin
Învinovățind Rusia pentru blocada impusă cerealelor, Zelenski a spus că „în timp ce căutăm modalități de a proteja libertatea, o altă persoană o distruge”.

„În timp ce căutăm modalități de a proteja libertatea, o altă persoană o distruge. O altă persoană continuă să șantajeze lumea cu foamea. El este altul în toate sensurile cuvântului. În special, în

modul în care această persoană luptă pentru influență”, a declarat Zelenski în cadrul galei Time100.

„O altă persoană continuă să șantajeze lumea cu foamea”, a explicat Zelenski care a mai spus că nu înțelege de ce unii lideri ai lumii acceptă acest lucru.