Avertisment ANM! Vreme deosebit de rea în România. Un ciclon va lovi țara noastră

România a avut parte numai de vreme rea în ultima perioadă. Întreg teritoriul României s-a confruntat cu ploi și fenomene extreme și se pare că nu scăpăm nici acum de aceste probleme. Vremea va fi din ce în ce mai neplăcută.

ANM avertizează că un ciclon se va forma în Marea Neagră și că va ajunge și în România.

„Ciclonul sună puțin periculos, terminologia completă este de ciclon extratropical. Avem două tipuri de ciclon: ciclonul cum a fost, de exemplu, Katrina, este un ciclon tropical – acela are structura clasică, spirală, ochiul furtunii și poate să producă pagube foarte mari de la vânt și precipitații; ciclonul extratropical este ceea ce avem de obicei la latitudinea noastră – sunt structurile care au front rece și front cald, deci sunt structurile care se pot întâmpla oricând de-a lungul anului și pot să producă precipitații, intensificări ale vântului, fenomenele normale. Ceea ce este în mod particular interesant cu acest ciclon este că el cumva ajută la dezvoltarea acestor furtuni, furnizează cumva o energie pentru aceste furtuni. Deja România are o masă de aer destul de umedă în regiune și atunci acest ciclon poate să ajute la formarea de noi furtuni”, a explicat joi seara la Digi24 Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme.

Ciclonul care ajunge în România în weekend face prăpăd. Stare de urgenţă în Crimeea din cauza inundaţiilor
Autoritățile din Crimeea anexată de Rusia au declarat joi stare de urgență la nivel local după ce ploile abundente au provocat inundații în unele părți din estul peninsulei, inclusiv în orașul Kerch.

Inundațiile au afectat aproape 300 de locuințe și un spital din oraș, a declarat ministerul pentru situații de urgență.

Străzi întregi au fost scufundate în apă în unele părți ale orașului. Într-un loc, într-o înregistrare video postată online, se putea vedea o mașină de pompieri care se îndrepta prin apă adâncă spre un autobuz de pasageri scufundat. Unele mașini erau aproape complet sub apă.