ATENȚIONARE METEO: Cod Galben Pentru Instabilitate Atmosferică

Meteorologii au emis o atenționare meteorologică de tip COD GALBEN pentru intervalul 21 mai, ora 16 – 22 mai, ora 10, când se așteaptă instabilitate atmosferică temporar accentuată. Averse torențiale, vijelii și descărcări electrice vor fi fenomenele principale în zonele vizate, iar populația este sfătuită să fie precaută în fața acestor condiții meteorologice extreme.

Avertizare meteorologică de COD GALBEN:
Meteorologii de la ANM au emis o atenționare de tip COD GALBEN pentru mai multe regiuni ale țării în următoarele zile. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative, cu valori de peste 40 l/mp în unele zone. Este important ca locuitorii din aceste regiuni să fie pregătiți pentru aceste condiții meteorologice periculoase.

De asemenea, COD GALBEN a fost emis și pentru intervalul 22 mai, ora 10 – 23 mai, ora 10, când se prognozează cantități însemnate de apă în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali. Aversele torențiale, descărcările electrice și grindina vor fi fenomenele principale, iar valoarea cantităților de apă se va ridica și peste 40 l/mp în unele zone.

Prognoza meteorologică pentru zilele următoare:
Potrivit ANM, prognoza meteorologică pentru intervalul 21.05.2024 ora 16:00 – 22.05.2024 ora 09:00 indică o vreme variabilă, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va crește, iar temperatura va scădea de la 25-26 de grade la 11-13 grade în timpul nopții.

Pentru intervalul 22.05.2024 ora 09:00 – 23.05.2024 ora 09:00, vremea va fi instabilă în general, cu înnorări temporar accentuate și perioade cu averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa între 24-26 de grade, iar cea minimă între 12-14 grade. Populația este sfătuită să se informeze constant cu privire la evoluția condițiilor meteorologice și să ia măsuri de precauție în cazul în care se află în zonele afectate de atenționările meteorologice.