Atenție, șoferi! Se ridică mașinile parcate neregulamentar. Cum îți poți recupera autovehiculul
Șoferii trebuie să fie atenți la felul în care își parchează mașinile, pentru că ar putea avea probleme în cazul în care sunt prinși că au parcat neregulamentar. Deși legea ridicării a fost aprobată deja de ceva timp, în sectorul 1 vor fi ridicate mașinile parcate greșit, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi.
Mașini ridicate în sectorul 1, București
Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în Sectorul 1, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi. Şoferii sunt sfătuiți să respecte regulile privind localizarea mașinilor, pentru că ar putea plăti cel puţin 400 de lei pentru recuperarea maşinilor parcate neregulamentar şi ridicate de administraţia locală, conform aceluiași proiect.
Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
Tarifele de transport se ridică la 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore. Autovehiculele vor fi ridicate de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 sau un operator contractat, în situaţia în care ADP Sector 1 nu are personaj și nici utilajele necesare pentru efectuarea a astfel de activități.
Cine poate recupera mașina
Mașina va fi înapoiată doar proprietarului, deținătorului, utilizatorului legal, care trebuie să aibă asupra lui certificatul de înmatriculare sau oricare act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului, remorcii, rulotei şi a unui act de identitate al solicitantului.
În cazul în care se observă că în mașină se află o persoană, mașina nu mai poate fi ridicată. Dacă nu ridici mașina înainte de 6 luni de la ridicare. În caz contrar, vor fi luate măsurile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate.