ATENTIE! Se dau amenzi de 500 de lei

Avertisment pentru românii care nu iau în serios măsurile de limitare a răspândirii COVID-19:

se pune presiune de la cel mai înalt nivel pentru aplicarea de amenzi dure pentru nepurtarea măștii de protecție pe stradă

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că guvernul lucrează cu un scenariu ”optimist” în care ținta de vaccinare a 70% din populație să fie atinsă în luna iunie, dar că este ”precaut” și păstrează ținta asumată inițial – și anume luna septembrie.

Premierul a mai spus că îi va cere ministrului de Interne ca polițiștii să dea amenzi pentru nepurtarea măștii, după ce a văzut tot mai multe cazuri de persoane care nu poartă masca pe stradă sau în metrou.

” Poate va trebui să vorbesc cu domnul ministru de Interne ca să fie mult mai atenți polițiștii și să dea poate amenzi pentru purtatul măștii pe stradă.

Am văzut o relaxare și din partea ofițerilor de poliție ”, a declarat premierul Cîțu.

Amenda pentru nepurtarea măștii de protecție se ridică la valoarea de 500 de lei, cu posibilitatea de contestare în instanță, în cazul celor care consideră că nu au încălcat legea.

Masca de protecție, literă de lege încă doi ani
Experții au transmis că vom purta mască de protecție până în anul 2023. Conform estimărilor lor vom fi nevoiți să purtăm mască încă doi ani.