Atac inopinat. Un comando din Ucraina a trecut graniţa şi a făcut prăpăd în Rusia

Ucraina nu va accepta o încetare a focului până când toate trupele rusești nu se vor retrage din țară, a declarat un consilier al președintelui ucrainean.

Un mort şi un rănit în urma unui bombardament în Rusia, în apropiere de graniţa cu Ucraina

Un bombardament într-un sat din sud-vestul Rusiei, situat la graniţa cu Ucraina, în regiunea Kursk, a provocat moartea unei persoane şi un rănit, a declarat joi guvernatorul acestei regiuni, scrie AFP.

„Un alt atac inamic la Tyotkino, care a avut loc în zori, s-a încheiat, din păcate, cu o tragedie. Pentru moment, ştim despre moartea a cel puţin unui civil’, a declarat Roman Starovoyt pe Telegram, adăugând că alte persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri medicale.

Potrivit primelor informaţii, victima este un şofer de camion care făcea livrări la o distilerie locală şi care a fost lovit „în mod repetat”, a adăugat guvernatorul,

sugerând că atacul a avut originea în Ucraina, ca răspuns la invazia rusă lansată din 24 februarie.
Serviciile de urgenţă erau în curs de stingere a incendiilor provocate în satul de aproximativ 4.000 de locuitori, joi dimineaţă. „Mai multe case au fost avariate.

Se vorbeşte şi de obuze care nu au explodat”, a continuat guvernatorul care a postat

pe Telegram fotografii care arată clădiri arse, cu geamuri explodate şi breşe în pământ la locul presupusului bombardament.