ASTĂZI 9 noiembrie 2021 este MARE SĂRBĂTOARE pentru ROMÂNI

Ziua de 9 noiembrie este una foarte importantă pentru români, deoarece este sărbătorit un sfânt important,

despre care se spune că are puterea de a vindeca cea mai grea boală: cancerul. Este vorba despre Sfântul Nectarie,

cunoscut pentru minunile sale. Află care a fost viața marelui sfânt și cum a ajuns să vindece de boli grele oamenii.

Sfântul Nectarie, sărbătorit pe 9 noiembrie

În fiecare an, pe 9 noiembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Acest sfânt s-a născut pe 1 octombrie 1846,

în Silivria, un orășel situat în provincia Tracia din nordul Greciei. Acesta a dus o viață lipsită de păcat, a urmat școala de Teologie și a fost preot.

La 15 ianuarie 1889, patriarhul Sofronie îl hirotonește mitropolit onorific de Pentapolis. Mai apoi, a renunțat la această funcție

și întemeiază Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde rămâne până la sfârșitul vieții.

Se îmbolnăvește de cancer și luptă cu această boală timp de un an și jumătate, după care trece la cele veșnice pe 8 noiembrie 1920.

Deși această boală l-a răpus, el a reușit să-i vindece pe alții de nemilosul diagnostic.

Una dintre cele mai mari minuni săvârșite a fost vindecarea unei femei suferinde de cancer. Într-o casă din satul Digheliotica Egiou, aflat lângă Marea Egee, trăia Gheorghia Apostolopoulos, bărbatul ei, Kostas, şi

cei patru copii ai lor. În casă lor, la loc de cinste se află icoana

Sfântului Nectarie din Eghina. La această icoană se rugau toți membrii familiei, fiind oameni credincioși, cu frică de Dumnezeu.

Într-o zi, femeia s-a simțit rău și a mers la medic pentru a afla ce se întâmplă cu ea. Acolo, medicii i-au pus un diagnostic dur: cancer.

După mai multe operații eșuate, medicii i-au cerut să meargă acasă și să-și aștepte sfârșitul, pentru că nu mai poate fi făcut nimic pentru el.

Ea și-a îndemnat familia să se roage la icoana Sfântului Nectarie și minunea s-a produs.

Într-o noapte de noiembrie, femeia a deschis ochii şi a spus: “L-am văzut! L-am văzut pe Sfântul Nectarie, care mi-a spus că m-am făcut bine!”

În acelaşi moment, unul dintre copii a spus: “Şi eu l-am văzut,

mamă, pe Sfântul din icoană!” A doua zi, când femeia a mers la spital, doctorii nu au mai putut găsi nici o urmă de cancer.

Pe 9 noiembrie, Biserica îi pomenește și pe Sfântul Mucenic Claudiu, alături de Sfinții Mucenici Castor, Sempronian şi Nicostrat.

Moaștele Sfântului se află la biserica Mănăstirii Radu-Vodă

din București. La racla cu moaștele se pot închina toți doritorii, însă vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli de prevenire a îmbolnăvirii cu noul virus.