Așa Ceva Vezi Doar În Filme.

O femeie din Predeal a fost declarată moartă de medicul de familie, căruia i-a fost frică să pună mâna pe ea. Când să o pună în sicriu, ca-n filmele de groază: mortul a început să respire
O femeie din Predeal era să fie îngropată de vie, după ce medicul de familie a „constatat decesul” acesteia.
Bătrâna a paralizat şi nu se mai putea mişca. O femeie o îngrijea la domiciliu şi, când aceasta
a sosit să vadă ce face femeia în vârstă, a văzut că nu mişcă şi a crezut că e moartă. Imediat, îngrijitoarea a sunat medicul de familie al bătrânei, care a constatat decesul. În această situaţie, îngrijitoarea a început demersurile pentru îngroparea bătrânei şi aşa a ajuns la o firmă de pompe funebre.
Angajaţii de aici au fost cei care şi-au dat seama că femeie de 89 de ani încă respiră şi au oprit toate pregătirile de înmormântare.
Straniul caz a fost prezentat luni, de Antena 1.
Ce-au văzut cu ochii lor
Ana Tăbârcea are 89 de ani şi trăieşte într-un apartament din Predeal. Nu mai are rude apropiate, iar vecina care o îngrijeşte a intrat în alertă, în dimineaţa de joi, 5 noiembrie, când bătrâna nu i-a mai răspuns.
„Nimic, nu se trezea nicidecum. Imediat am fugit la doctor şi am chemat doctorul, m-am gândit că e moartă. A venit acolo, în locuinţă,
s-a uitat la dumneaei, a văzut cum era şi mi-a spus că este moartă”, a declarat Mioara Părăuţă, acum martor în dosarul deschis de Poliţie.
„S-a uitat la dumneaei, a văzut că e aşa, şi mi-a spus: «Da, este moartă»”. «Ce-am de făcut, doamna doctor?«. «Ce să faceţi, vedeţi ce faceţi, cum faceţi, trebuie să veniţi să vă dau un certificat»”, a detaliat aceasta.
Unde a dus frica de Covid
Medicul de familie al bătrânei spune că a văzut pacienta, dar nu i-a urmărit semnele vitale de teamă să nu fie contaminată cu noul coronavirus. A emis actul constatator al decesului doar pe baza unei examinări vizuale.
La un pas de groapă
Cu actul de deces în mână, persoana care o are în grijă a început procedurile de înmormântare. Angajaţii de la pompe funebre şi-au dat seama că femeia era, de fapt, în viaţă, bătrâna fiind de fapt paralizată.
„M-au sunat şi mi-au spus avem o problemă pentru că doamna este acoperită cu o pătură, iar noi când am dat pătura la o parte să o preluăm, dânsa încă respira”, a declarat Florin Beliţă, administrator firmă pompe funebre.
Groapa femeii a fost deja dată în lucru: „Joi ne-am apucat de groapă şi pe urmă a sunat, m-am oprit, că să nu mai sap, că a înviat. Am început să săpăm groapa. Am făcut chenarul, am făcut tot ce trebuie”, a povestit groparul.
„Învierea” de la Predeal, ce spune preotul din oraş
De caz, preotul paroh de la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Predeal, Lucian Vitan, a aflat de la jurnalişti.
„Păi cum să fie decedată iniţial şi după aia vie? Aşa se ştia, nu? În atâţia ani de preoţie, pe care eu îi am, nu am auzit aşa ceva”, a spus acesta.