Arde pământul în România! A izbucnit un incendiu uriaş. Autorităţile, în alertă

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit în România. Peste 90 de pompieri s-au mobilizat pentru stingerea focului. Potrivit ultimelor informații flăcările se manifestă în golul alpin al Munţilor Şureanu.

România este sub flăcări. Potrivit ultimelor informații, mai bine de 90 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului

pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara s-au mobilizat în cursul zilei de luni pentru punerea sub control a incendiului de vegetaţieuscată. Incendiul se manifestă în golul alpin al Munţilor Şureanu.

Potrivit ISU Hunedoara, incendiul de vegetație a izbucnit încă din cursul zilei de sâmbătă în zona Vârful lui Pătru și s-a extins la aproximativ opt hectare de vegetaţie uscată, la o altitudine de aproape 1.400 de metri.

În ceea ce privește intervenția pompierilor, aceasta este destul de solicitată, în contextul în care echipele sunt nevoite să meargă pe jos, timp de două ore, până la zona afectată de incendiu, terenul fiind unul abrupt.

Pompierii, obligați să care apă în spate pentru a stinge incendiul
„Pompieri, pădurari ai Direcţiei Silvice Hunedoara şi voluntari ai SVSU Petrila au reuşit să evite înaintarea agresivă a arderii la fondul forestier. Din fericire, în acea zona montană nu sunt amplasate aşezări umane sau cabane”, a menţionat ISU Hunedoara.

Sursa citată mai precizează că pentru a stinge flăcările, pompierii sunt nevoiți să care apă în spate, în rucsaci special prevăzuţi cu instalaţie de dispersare a apei. În ceea ce privește alimentarea cu apă, aceasta se realizează din două rezervoare cu capacitate de 2.000 de litri, transportate în zona montană cu autospeciale de teren, până unde permite drumul forestier.

Totodată, pompierii acționează cu echipamente de înăbuşire a arderii, dar şi cu un utilaj greu pentru realizarea unei centuri de protecţie prin decopertarea solului.

Sursa citată mai precizează că în cursul dimineții de luni, incendiul era mocnit, fără flacără ci doar cu degajări de fum. ISU Hunedoara precizează că încă sunt stabilite cauzele care au dus la producerea flăcărilor.