Anunțul cutremurător vine din Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski riscă să fie condamnat pentru crime de război, dacă va fi capturat de ruși. „Autorii crimelor militare nu sunt doar cei care țin armele în mână și apasă pe trăgaci”, amenință înalț oficiali din republica separatistă Donețk..

Un deputat al Republicii Populare Doneţk a declarat miercuri că regiunea susţinută de Rusia intenţionează să-l judece pe preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski ca pe un „criminal de război”.

Într-un interviu cu agenția de presă de stat a Rusiei, Tass, Yelena Shishkina a spus că Republica

Populară Donețk va aduce acuzații parlamentarilor care au condus Ucraina după 2014, când președintele rus Vladimir Putin a anexat Crimeea.

Printre aceștia se numără și Zelenski, fostul președinte interimar Oleksandr Turchynov și fostul președinte Petro Poroșenko, a spus ea.

„Autorii crimelor militare nu sunt doar cei care țin armele în mână și apasă pe trăgaci.

Aceștia sunt și generali, care dau ordine și, de asemenea, președinți”, a spus Shishkina, care conduce comisia pentru legislație penală și administrativă a parlamentului RPD.

Ea i-a acuzat pe cei trei că și-au pus semnăturile pe „ordinul de a trimite neo-naziști în Donbas pentru a ucide civili de aici”, potrivit Newsweek.com.