Anunțul care-i afectează pe milioane de români. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor: ”Nu vreau să dau nicio speranță”

Marius Budăi face noi precizări cu privire la majorarea pensiilor în acest an!

Ministrul Muncii, anunțul care-i afectează pe mulți români!

După anunțul îngrijorător făcut de Florin Cîțu, care a spus că sistemul de pensii va intra în colaps, Marius Budăi face noi precizări importante pe acest subiect.

Ministrul Muncii îl contrazice pe Cîțu și spune că acest lucru nu se va întâmpla.

Marius Budăi susține că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmează să fie renegociat, astfel încât România să poată să aloce mai mulţi bani pentru pensii. Purtătorul de cuvânt al Guvernului îl contrazice, spunând că este exclusă orice renegociere a PNNR până în 2023.

„ Eu știu ce am discutat cu dl premier. Noi nu am înaintat o dată, dar vă spun că regulamentul vorbește despre cum se face reglementarea PNRR.

Eu, din ce știu, vor fi mai mulți miniștri care vor solicita. Cu siguranță că angajamentul guvernului este implemenarea PNRR, dar sunt aspecte pe care trebuie să le discutăm.

În acel 9,4% din PIB nu vor încăpea toate cheltuielile. Este o utopie să spui că trebuie să dai mai mulți bani, dar trebuie să cheltuiești mai puțin.

Am discutat și cu premierul și cu acordul lui vă spun acest lucru. A agreat această idee de discuție, ori iată că în coaliția politică, că este o asumare a întregii coaliții, se va decide când se va discuta.
Eu vă spun că la nivel tehnic este o chestiune extrem de serioasă și nu putem merge la Bruxelles cu o temă. Decizia trebuie să fie a coaliției.

Fiecare ministru nu poate decât să facă propuneri, să tragă un semnal de alarmă, să le ducă în guvern și să se ia deciziile cele mai bune”, sunt declarațiile făcute de Marius Budăi, la Realitatea PLUS.