Anunț important pentru români! Se dau bonuri de masă pentru cei care se vaccinează

Pandemia continuă să provoace victime, dar situația pare a fi sub control, așa cum spun autoritățile responsabile de gestionarea ei.

Numărul de infectări este încă mic, dar campania de vaccinare nu evoluează așa cum ar trebui. În acest context, s-au găsit metode de a-i determina pe oameni să se imunizeze. Cei care se vaccinează anti covid primesc bonuri de masă.

Bonuri de masă pentru vaccinați
Coaliţia de guvernare a fost de acord cu soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID. Mai exact, după ce cineva se vaccinează, primește bonuri pe care le poate folosi pentru a cumpăra alimente.

După ce a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat la ce decizie s-a ajuns, ca o metodă de stimularea imunizării. Astfel, după vaccinarea completă, românul primește un bonus. Bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei.

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă.

Florin Cîțu, despre valul al patrulea
Florin Cîțu a anunțat că se vor organiza și loterii pentru persoanele care se imunizează. Premierul a adăugat că programul privind voucherele va fi gestionat de Ministerul Sănătăţii, iar loteria va fi analizată în perioada următoare și speră că va avea succes. Premierul crede că această soluție îi va încuraja pe români să se imunizeze.

“Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei.”, a declarat premierul.

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre valul al patrulea de coronavirus. Specialiștii spun că acesta va lovi curând România și numărul de infectări va crește, dar premierul este optimist. Florin Cîțu spune că un nou val nu va fi o amenințare dacă vom fi responsabili și ne vom imuniza.

Mai mult, el atrage atenția asupra faptului că românii au trecut bine prin valul al treilea, spre deosebire de alte state care aveau restricții dure. Premierul susține că vaccinarea este cea mai bună armă împotriva covidului și roagă toți oamenii politici să se impună în campania de vaccinare.