Anunț de ultimă oră al ministrului Muncii! Crește vârsta de pensionare la femei

Subiectul pensiilor este unul urmărit îndeaproape de către români. Ca să beneficiezi de pensia pentru limita de vârstă este nevoie să fi atins vârsta standard de pensionare.

De asemenea, trebuie să fi contribuit la sistemul public de pensii o anumită perioadă minimă de timp.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a venit cu precizări pe tema vârstei de pensionare în cazul femeilor. Vârsta de pensionare pentru femei va crește până la 65 de ani. În prezent, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani și 6 luni.

Crește vârsta de pensionare la femei. Ce spune ministrul Muncii
Marius Budăi a fost întrebat, marți seară, la o emisiune TV, dacă va crește vârsta de pensionare la femei.

„Este un lucru asumat prin PNRR. Vârsta de pensionare la femei creşte oricum în baza legii actuale 263 şi va ajunge la 63 de ani, după care va urma o etapă unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-o dată. Se va întâmpla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030.”

Ce spune ministrul Muncii
În România trăiesc acum peste 5 milioane de pensionari. Dintre aceștia, în jur de un milion primesc lunar pensia minimă socială garantată, adică 1000 de lei. Arată cifrele furnizate de Institutul

Național de Statistică. În acest sens, ministrul Muncii spune că negociază intens pentru a putea crește pensiile în perioada următoare. Măsura ar avea sprijinul Băncii Mondiale.

„I-am întrebat şi pe tehnicienii şi pe comisarii din Uniunea Europeană dacă în România este pensia minimă 200 de euro şi salariul minim este 300 de euro pe net, dacă dumnealor ar putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună.

M-am bucurat să aud de la conducerea Băncii Mondiale că vor fi alături de mine, vor fi alături de seniorii acestei ţări în această reformă (…)”