Anca Sigartău, mărturisiri emoționante! A învins o boală nemiloasă prin post, după ce medicii i-au mai dat doar un an de trăit

Anca Sigartău este una dintre cele mai cunoscute actrițe din țara noastră. Anca are o familie frumoasă, o carieră de succes care a dus-o pe cele mai cunoscute scene ale teatrului, dar se pare că nu a avut dintotdeauna o viață perfectă. Actrița a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă la doar 30 de ani, pe care a învins-o prin post. Când se pregătea de ce e mai rău, a venit vestea cea mare.

Actriţa Anca Sigartău a trecut prin momente cumplite. A fost la un pas de moarte, dar a reuşit să învingă boala grea.

“După al doilea copil am divorţat. Nimeni nu a ştiut că am divorţat în 1993. Lumea ştie că am divorţat prin 2000. Al treilea copil l-am făcut după divorţ. Bine, lucrurile sunt mai complicate.

Am trecut printr-o experienţă medicală traumatizantă, în care am avut un diagnostic, o boală în care ţi se dă un an de zile să trăieşti. Şi mi s-a spus că un an de zile trăieşti cu acest diagnostic.

Şi cu tratamentul. Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm în 3 săptămâni. Avea o viteză… într-un fel, exploda! Soţul meu se schimbase foarte mult, intrase probabil într-un soi de panică: va rămâne singur cu doi copii.

Au trecut 22 de ani de atunci şi uite că trăiesc. Eram în spital şi la un moment dat ştiu că am vrut să ies din spital, pentru că mi-am dat seama că nu mai am foarte mult timp şi vreau să fiu acasă, alături de copii. Cât mai am, măcar să fiu cu ei.

Postul a salvat-o pe Anca Sigartău

Am ieşit din spital şi pe 15 noiembrie, ziua de naştere a bunicii mele. Ştiam că începe Postul Crăciunului. Nu aveam nici o informaţie despre post, despre biserică, despre lucrurile de genul ăsta, dar ştiam, în interiorul meu, că vreau să încerc.

Că trebuie să mă duc acasă să ţin post. Pe 15 noiembrie am ieşit din spital cu nişte indici foarte mari, pe 20 decembrie, când m-am întors la control, m-au întrebat:

«Unde este tumora?». Nu mai era. M-a întrebat doctorul ce am făcut, ce tratament. Şi i-am spus: «Eu vă spun, dar nu o să credeţi». Asta s-a întâmplat. Nu mai exista tumora.

Indicii coborâseră foarte mult. Nu ştiam că Postul poate să aibă o asemenea putere. Din momentul acela am ştiu că voi trăi”, a declarat celebra actriţă într-o emisiune tv.

“La momentul respectiv, am plecat din spital cu semnătură, pentru că mi s-a spus că nu mi se putea da drumul. Medicul mi-a spus că mă voi întoarce mult mai rău şi că nu o să mai aibă ce să facă. Am semnat.

Mergeam, mă plimbam pe străzi şi mă uitam, gândindu-mă că eu la anul n-o să mai văd lucrurile acestea. Nu puteam să înţeleg de ce mi s-au dat doi copii, dacă nu puteam să stau lângă ei.

Era dincolo de orice înţelegere. Mă împăcasem cu ideea. Nu voiam să afle părinţii mei, nu voiam să afle nimeni. Nu voiam să se ştie la teatru. Nu voiam să se spună: săraca”, a mai spus Anca Sigartău.

Anca Sigartău a dat jos 16 kg, după ce a renunţat la pastilele de slăbit

“E pentru prima oară în viaţa mea când renunţ la medicamentele de slăbit. Nu m-am mai gândit absolut deloc la kilogramele mele în plus. Şi am început să slăbesc în momentul în care m-am relaxat cu totul în privinţa asta. Din martie şi până in octombrie am dat jos 16 kilograme”.

Anca s-a luptat toată viaţa cu kilogramele. Şi nu i-a fost prea confortabil aşa, plinuţă, mai ales atunci când cei din jur îi atrăgeau atenţia asupra greutăţii sale.

La filmările pentru “Sunt o babă comunistă”, film în care a jucat, regizorul Stere Gulea i-a spus că ar trebui să mănânce mai puţin: “Eu mănânc mai puţin, a venit replica ei, dar 20 de ani nu am cum să dau jos”. Acum, actriţa mărturiseşte că se simte bine în pielea ei.

Anca Sigartău a fost foarte discretă de-a lungul anilor când a venit vorba despre viața sa personală. Actrița a preferat să fie remarcată datorită carierei sale. Urcă pe scena teatrelor de ani buni! Acum, la 53 de ani, e fericită alături de soțul ei.

De tatăl copiilor a divorțat, a trecut peste separare, iar apoi și-a cunoscut actualul soț, pe Dragoș Pandele. Cei doi se respectă enorm, el e bărbatul care o înțelege și o ajută mereu, și, în plus, amândoi împart aceleași valori. De aproximativ șapte ani sunt căsătoriți. Merg împreună și în călătorii, și la biserică.