Anca Sigartău, mărturisiri

Anca Sigartău este una dintre cele mai cunoscute actrițe din țara noastră. Anca are o familie frumoasă, o carieră de

succes care a dus-o pe cele mai cunoscute scene ale teatrului, dar se pare că nu a avut dintotdeauna o viață perfectă.

Actrița a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă la doar 30 de ani, pe care a învins-o prin post. Când se pregătea de ce e mai rău, a venit vestea cea mare.

Anca Sigartău: “Știam că mor!”

Anca Sigartău a fost diagnosticată cu cancer la vârsta de doar 30 de ani. Nu a aflat direct ce problemă are cu adevărat, dar o prietenă o tot îndemna să urmeze un tratament.

Într-un final, a aflat adevărul și a mers la medic de bunăvoie, în speranța că va mai avea o șansă.

La un alt control, după mai multe ședințe de citostatice, Anca Sigartău a aflat că tumora crescuse cu încă 8 centimetri,

ceea ce nu era deloc normal. Medicul i-a comunicat că nu va mai putea pleca acasă, pentru că trebuie să rămâna sub atenta sa supraveghere, dar actrița s-a ambiționat și a renunțat la tratament.

„După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament. Și în momentul în care am cerut să plec din spital medicul mi-a

spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri pe citostatice și nu este

normal. Am spus cu toate astea că vreau să mă duc acasă. În momentul respectiv nu mi-a spus nimeni.”, a mărturisit Anca Sigartău.

Postul a salvat-o pe Anca Sigartău
Anca Sigartău simțea că viața ei este pe sfârșite și a decis să țină post cu ocazia Crăciunului, pentru a se simți mai împăcată sufletește. Ea a simțit că trebuie să facă asta și și-a amintit de sfaturile bunicii sale, care o învățase cum să postească.

Pe 20 decembrie a mers la control, iar medicii au fost foarte uimiți când au văzut că tumora dispăruse și Anca se afla în afara oricărui pericol. Actrița a simțit din prima că această minune s-a produs datorită postului și rugăciunilor sale, că Dumnezeu i-a ascultat cererea.

“Am știut despre acest post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut.

Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult. Știam că sunt lucruri, răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci. Pe 20 decembrie când am fost la control doctorul a spus “Unde este tumora? Ce ai făcut?”. Nu mai există o tumoră. A fost într-adevăr o minune”, a relatat, la Antena 3, Anca Sigartău.

Anca Sigartău a refuzat să vorbească la început despre experiența sa, dar când s-a vindecat din toate punctele de vedere, a decis să o împărtășească și cu ceilalți pentru a le oferi o lecție.