Ambasada Rusiei în România, mesaj pentru românii doritori să doneze sânge și organe pentru a-l „salva” pe Putin:

Ambasada Rusiei în România a publicat, pe pagina sa de facebook, un mesaj pentru internauții care s-au declarat doritori să doneze sânge sau chiar organe pentru a-l „salva” pe președintele Vladimir Putin.

Discuția vine în contextul în care, în ultima perioadă, se vorbe;te tot mai des despre „bolile” președintelui rus.

Mai exact, în ultimele săptămâni, publicații din întreaga lume au pus la îndoială sănătatea liderului de la Kremlin. Bolile de care ar suferi președintele Federației Ruse, după părerea analiștilor, par să

fie din cele mai diverse, de la Parkinson până la cancer.

În lumina acestor discuții, se pare că mulți oameni s-au arătat dornici să ”pună umărul” la salvarea și la vindecarea lui Vladimir Putin, prin donarea de sânge sau chiar organe. Ca de fiecare dată, partea rusă a negat că Vladimir Putin

„În atenția abonaților noștri

Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” Președintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui.

Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și

speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului

rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile Ucrainei.

Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”, se arată în mesajul publicat pe facebook-ul Ambasadei Rusiei în România.

La Stampa: „Putin a fost operat de cancer”
Reamintim că jurnaliștii italieni de la La Stampa au citat zilele trecute surse apropiate Moscovei, dar

și informații distribuite pe Telegram de un fost colonel din aparatul de securitate rus, potrivit cărora liderul rus Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență.

Potrivit La Stampa, Putin este bolnav de cancer și starea lui s-a agravat după ceremoniile dedicate Zilei Victoriei din 9 mai, sărbătorită la Moscova cu mare fast, deși armata rusă pierde în fiecare zi

războiul din Ucraina. Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență la o clinică din Moscova, unde o echipă de medici era deja pregătită să execute intervenția.