Am făcut avort la aproape cinci luni și nu regret

Avortul sau întreruperea sarcinii este o decizie extrem de controversată.

În timp ce unele persoane consideră că nu trebuie sub nicio formă să faci un avort, altele nu sunt nici pe departe atât de vehemente atunci când au un motiv pentru a lua această decize.

Sunt însă și cazuri în care avortul pare a fi singura soluție. O mamă a povestit cum a ajuns să renunțe la sarcină, deși nu fusese niciodată de acord cu avortul.

Deși sunt o persoană care crede în dreptul fiecăruia de a alege, nu am fost niciodată de acord cu avortul, își începe ea povestea. Întreruperea de sarcină nu a reprezentat niciodată pentru mine o alegere. Asta până în ziua în care am făcut-o.

La 19 săptămâni, când am fost la un control amănunțit, în cadrul ecografiei am realizat că era foarte mare liniște. Încercam din răsputeri să mă conving pe mine însămi că sunt paranoia, dar s-a dovedit că nu eram. Ne-am uitat la inima micuță care bătea și am aflat că era o fetiță. Am fost foarte fericiți, și eu și soțul meu.

În zilele următoare m-am surprins de multe ori vorbind despre ea ca și cum încă mai era cu noi. Încă nu puteam să accept că nu mai este. Nu am văzut-o niciodată ca pe un ‘făt’ sau ca pe o ‘sarcină întreruptă’. Pentru mine era Violet și așa avea să rămână.

Sunt de acord că toată lumea are dreptul la o opinie, dar nineni nu are dreptul să mă judece pentru ceea ce am făcut. A fost cea mai terifiantă experiență din viața mea. Mă gândesc mereu că măcar a simțit căldura din pântecele meu și atingerea mâinii tatălui ei, plină de dragoste.