Alina Mungiu-Pippidi propune măsuri extreme pentru combaterea pandemiei:

Alina Mungiu-Pippidi propune măsuri extreme pentru combaterea pandemiei.

Politologul susţine că România poate avea un singur premier în aceste momente de cumpănă, acesta fiind Raed Arafat.

Aceasta susţine că autorităţile trebuie să impună măsuri mai dure, în special nevaccinaţilor.

Alina Mungiu-Pippidi propune măsuri extreme pentru combaterea pandemiei

„Arafat prim-ministru! Consultările cu partidele politice sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți, nu oameni politici (Cioloș fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea lași să salveze pe oricine în goana după orice vot.

Nimeni nu are curaj să ia măsurile care trebuie, deci putem avea doar un singur prim ministru în ceasul în care am ajuns să concurăm doar cu Peru la morțile în exces și doar cu bulgarii la număr de morți la zece minute. Pe Raed Arafat, dacă ne mai salvează viața o dată. Pe urmă o să vedem cum îl apărăm de haită, că oricum asta facem de vreo zece ani în timpul liber, dar ne trebuie un om care să nu vrea să rămînă în politică, și care să nu meargă la aprobarea unuia din oportuniștii ăștia, ci să aibă puterea de a lua decizii singur. Mai puneți niște oameni de la BNR sau Consiliul Fiscal la alte ministere economice și ăsta e tot guvernul”, scriep politologul într-un editorial publicat pe romaniacurata.ro.

Acesta susţine că autorităţile ar trebui să impună vaccinarea obligatrie pentru tot sectorul public, dar şi restricţii de circulaţie între localităţile în care numărul de infectări este mare.

„Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public înainte ca virusul să producă mutații (nimeni nu mai poate veni la lucru fără certificat verde).

Limitări drastice de deplasări externe între localități, de zece zile Bucureștiul și Ilfovul s-au infectat reciproc și pe restul țării, carantina voastră e ineficientă sau inexistentă. Nimeni nu trebuie să mai iasă din localitățile infectate fără motive de forță majoră. (…)

Nici un fel de transport intern fără certificat verde, nu mai e voie să se urce nimeni în tren, avioane interne sau autobuze de cursă lungă nici măcar între localități necarantinate.