Alimentele care te îngraşă cel mai mult vara. De ce trebuie să ne ferim în sezonul cald

Vara este unul dintre cele mai iubite anotimpuri, având în vedere că este sezonul căldurii și al distracției. Avem o mulțime de oportunități, din toate punctele de vedere, dar mai ales când vine vorba de mâncare.

Putem face o diversitate de preparate, care mai de care mai gustoase și mai ușoare, dar trebuie să fim atenți, totuși, la capcanele din acestea. Unele alimente îngrașă, deși nu știm asta.

Avertismentul referitor la roșiile cu brânză
Roșiile combinate cu brânză sunt unele dintre cele mai populare preparate din lume. În timpul verii, cele două alimente se numără, pentru mulți, în meniul lor zilnic și sunt consumate foarte mult. Deși nu poate fi contestat faptul că sunt delicioase și răcoritoare, ar trebui să fim atenți la ele.

Această salată este ușor de preparat și este chiar foarte gustoasă, dar îți poate aduce câteva kilograme în plus la finalul verii. Specialiștii atrag atenția acestui preparat, care face parte din rutina noastră de vară.

Roșiile nu sunt deloc o problemă. Acestea sunt ideale într-o cură de slăbire pentru că scad pofta de mâncare și diminuează nivelul de grelină (hormon produs și eliberat în principal de stomac, ce mai este cunoscut drept „hormonul foamei”). În schimb, problema reală este la brânză, care are o cantitate mare de grăsimi și nu ne face deloc bine în exces. Brânza, de orice fel, este mai grasă chiar decât carnea.

„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm:( Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat”, a declarat Mihaela Bilic.

Ce alimente îngrașă vara
Hidratarea este esenţială vară și avem tendința să consumăm multe lichide. Totuși, nu ne rezumăm doar la apă, ci apelăm și alte bături precum sucurile carbogazoase, care ne dau senzația de sațietate pe moment, dar ne provoacă o sete și mai mare. Apa este cea mai bună alegere dacă vrei să ţii kilogramele nedorite la distanţă și să te hidratezi așa cum trebuie.

Cocktail-urile dulci, răcoritoare, de vară, sunt foarte bune, dar sunt cu adevărat bombe calorice. În plus, alcoolul nu este recomandat pe căldură. Consumul de alcool te face să simți o căldură crescândă în organism și te deshidratează.