Alimentele ”cancer pe paine” ucid incet si sigur

Iata cateva alimente care te ucid incet, dar sigur pe care le gasim in magazine. Pateurile vegetale si mezelurile de post. Aceste produse au in compozitia lor peste 12 E-uri!

Crenvurstii vegetali, pateurile si salamul de soia, sunt pline de chimicale, menite sa suplineasca lipsa materiei prime –

carnea, menite sa faca produsul sa semene cat mai mult la gust, miros si culoare cu alimentul pe care il imita.

Sunt pline de otravuri, arome, stabilizatori, emulgatori, agenti de ingrosare, coloranti, alergeni si sa nu uitam si de

reziduurile de pesticide, ingrasaminte, anti-daunatori si toate chimicalele cu care au fost tratate vegetalele si care se regasesc in acestea, in cantitati semnificative.

Consumatorii acestor produse sunt amenintati de foarte multe boli: fosfatii impiedica fixarea calciului in oase, copii isi

inceteaza cresterea, cresc numarul persoanelor cu osteoporoza, cresc obezitatea, gumele pentru omogenizare nu pot fi digerate de tubul digestiv decat in 10 ani, apar gastrite, ulcere, si cea mai urata forma de cancer: cel colono-rectal.

Pateul de ficat. In timpuri de mult apuse, pateul de ficat avea in componenta sa… ficat, ca prim ingredient. Astazi, majoritatea marcilor cunoscute (sau mai putin cunoscute) au un procent de 15-25 % ficat de porc – intr-o conserva de ficat de porc ! Urmeaza in compozitie slanina, sorici, faina alba de grau (!), proteina vegetala din soia, amidon din porumb, apa, sare iodata (dupa gust, fara specificarea cantitatii), zahar, carmin (colorant), gluten (agent alergen), nitrit de sodiu (E-250) pe post de conservant (potential cancerigen), E-uri pentru colorare din belsug, potentiatori de gust si mai multe tipuri de substante conservante deodata.

Salamurile, mezelurile, carnatii, crenvurstii, pateurile si in general toate preparatele din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesanatoase. Carnea este folosita in cantitati foarte mici, restul fiind tendoane, sorici, gelatina, plus multi aditivi alimentari periculosi. Se evidentiaza doi dintre ei, cei mai periculosi: nitritul de sodiu (E-250), cancerigen, si glutamatul monosodic (E-621), puternic neurotoxic, putand declansa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington.

In 10 kg de produs finit, gasim 1,5-2,5 kg ficat, apoi multa apa, slanina, sorici fin macinat si restul de chimicale menite sa „lege” combinatia de masa organica de origine animala.

A consuma acest pateu este la fel de nesanatos ca si cum ai bea cola. Nu este recomandat diabeticilor, dar nici restului consumatorilor, intrucat poate predispune la diabet.

Crenvursti de pui. Contine 40% carne scoasa mecanic, 60% apa si slanina. 10 kg de crenvursti contin 4 kg de piept de pui. Carnea scoasa mecanic de pe oase este macinata fin, impreuna cu slanina, piele de pui, apoi totul se combina cu apa, condimente, amidon si soia. in final se coloreaza cu carmin si se formeaza crenvurstii, ambalati in membrane, care se fierb si se afuma inainte de a fi plasati in pungi de plastic, pentru vanzare.

Acesti crenvursti sunt un pericol pentru sanatate, continand grasimi care ne pot imbolnavi de boli vasculare, cresc colesterolul, putand duce la obezitate si osteoporoza.