Alexandru Rafila: „Restricţiile nu sunt productive pentru că lumea le va ocoli”

Alexandru Rafila, deputat PSD, spune că restricţiile nu sunt productive întrucât lumea le va ocoli şi că toate evidenţele indică o înrăutăţire a indicatorilor legat de evoluţia pandemiei, mai puţin numărul de cazuri noi.

„Toate evidenţele merg spre o înrăutăţire a indicatorilor legat de evoluţia pandemiei în România”

„Toate evidenţele merg spre o înrăutăţire a indicatorilor legat de evoluţia pandemiei în România, mai puţin numărul de cazuri noi care merge pe un tren descendent.

M-am uitat pe raportări, erau scăderi pe toată linia în ceea ce priveşte incidenţa cumulată. În continuare testarea rămâne un punct vulnerabil şi dacă până spre toamnă aveam o speranţă că lucrurile intră într-o oarecare cadenţă şi chestiunea cu testarea devine abordată şi profesionist şi echilibrat la nivel naţional pentru că problema

în mod evident a fost legată de judeţele care nu testau sau testau extrem de puţin discordant faţă de judeţele alăturate”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi 24.
Conform acestuia, din noiembrie lucrurile s-au cam stricat pentru că „am intrat într-o logică politică şi atunci s-a cam pierdut direcţia”.