Alexandru Arşinel, internat la azil! “A fost găsit căzut și nu părea a mai fi în toate facultățile mintale.

La jumătatea lunii aprilie 2022, Alexandru Arșinel a spus adio teatrului. Maestrul a dispărut apoi total din viața publică.
Recent, s-a aflat că marele actor s-ar fi retras într-un cămin privat, starea lui de sănătate fiind foarte precară.
Alexandru Arşinel a ajuns de urgenţă cu ambulanţa la spital, în luna februarie 2022. Actorul s-a externat la miez de noapte, iar de atunci nu se mai ştie aproape nimic despre el.
Potrivit unor surse cancan.ro, maestrul Arșinel ar fi suferit, în ultimele luni, o cădere psihică și ar fi ajuns, de aproximativ o lună, într-un cămin privat din București, pentru a primi îngrijiri medicale adecvate.
Totodată, actorul ar fi slăbit foarte mult, ajungând cam la jumătate din greutatea lui de la începutul verii.
Alexandru Arşinel, internat la azil! “Nu părea a mai fi în toate facultățile mintale”
A fost găsit căzut și nu părea a mai fi în toate facultățile mintale. Era piele și os și plin de vânătăi. Este grav, abia vorbește și are multe probleme fizice.
În plus, starea lui se înrăutățește în ciuda tratamentelor”, susțin sursele cancan.ro. Rudele actorului nu au dorit, însă, să facă nicio declaraţie referitoare la starea de sănătate a marelui actor.
Reamintim că la jumătate lunii noiembrie a anului 2021, actorul a fost internat de urgență în spital, după ce a acuzat probleme la inimă. Ulterior, a suferit două operații complicate, când medicii i-au montat un stent și un stimulator cardiac.
“Eu fac bine și întotdeauna mi-a făcut plăcere să spun bine. Deși, de la o vreme nu mai fac chiar atât de bine. Și cu pandemia, și cu niște internări, care mi-au dat de gândit.
Nu sunt prea entuziasmat de felul cum mă mișc”, a spus Alexandru Arșinel, în cea mai recentă declarație.
„Este foarte obosit, oboseşte de la câţiva paşi, motiv pentru care este ajutat să meargă la toaletă sau este dus cu căruciorul. Este ajutat să respire cu masca de oxigen. Poate să respire şi singur, dar este ajutat pentru a-şi oxigena plămânii mai uşor.
Din păcate, nu este exclusă o nouă intervenţie chirurgicală pe cord deschis, dar este ultima variantă existentă. Motivul este că, din cauza vârstei înaintate, şansele unei complicaţii pe masa de operaţie sunt imense”, declarau apropiații actorului la sfârşitul lunii mai.