Alexandru Arșinel a fost înmormântat la cimitirul Bellu. Slujba, ținută cu ușile închise | FOTO, VIDEO

Actorul Alexandru Arșinel a fost înmormântat duminică, 2 octombrie,

UPDATE ORA 13:00 – Înmormântarea s-a încheiat

Maestrul Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor prezenți la cimitir.

UPDATE ORA 11:45 – La cimitir a ajuns și soția lui Alexandru Arșinel, însoțită de unul dintre fii.

Oamenii au venit în număr foarte mare la cimitir, unde s-a produs deja aglomerație.

Ceremonia funerară este una privată, dar GÂNDUL a obținut imagini în exclusivitate din biserică.

UPDATE ORA 11:30 – Cetățenii sosesc în număr foarte mare pentru a-i aduce un ultim omagiu maestrului Arșinel. Sunt prezenți deja în jur de 200 de oameni, iar mașina cu trupul actorului a ajuns deja la cimitir.

Alexandru Arșinel va fi înmormântat pe Aleea Mateiu Caragiale din Cimitirul Bellu.

Arșinel a încetat din viață joi, 29 septembrie, iar trupul său neînsuflețit a fost depus la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, acolo unde admiratorii i-au putut aduce actorului un ultim omagiu.

Fiul actorului, Bogdan Arșinel, a anunțat vineri programul funeraliilor.

„Tata va ajunge astăzi (30 septembrie, n. red.) la ora 14:00 la teatru, la Tănase. Va sta până mâine la prânz. Mâine va fi depus la Capela Bellu, iar înmormântarea va avea loc duminică, la ora 12, la Cimitirul Bellu”, a declarat el.

Alexandru Arșinel se numără printre persoanele publice din România care și-au făcut mormânt din timpul vieții.

„Sunt un om gospodar. Mi-am facut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii cand n-o să mai fiu”, anunța actorul, în urmă cu mai mulți ani.

De altfel, imagini cu mormântul lui Alexandru Arșinel apăruseră deja în presă. Astfel, actorul și-a trecut numele său pe cruce, dar și pe cel al soției sale, Maria.

Alexandru Arșinel a murit joi, la 83 de ani
Alexandru Arșinel a murit, joi seara, la vârsta de 83 de ani. Actorul era internat la Spitalul Universitar din Capitală, în secția de Terapie Intensivă, după ce a avut nevoie de asistență medicală.

Arșinel a fost dus la spital de fiul său, pe 15 septembrie, pentru că i-au apărut escare, nişte iritaţii ale pielii care apar atunci când o persoană stă foarte mult timp la pat. De atunci, actorul nu a mai fost văzut în public, fiind vizitat doar de prieteni și familie.