Alertă TOTALĂ În România. Este Vorba De Adrian Năstase. Ce Se Întâmplă În Aceste Momente Cu Fostul Premier

Fostul prim-ministru (2000-2004) Adrian Năstase a dezvăluit vineri, 8 octombrie 2021, că a depus cerere de reabilitare judecătorească la Înalta Curte de Casașie și Justiție (ÎCCJ).

Dacă va fi aprobată, fostul președinte al PSD are șansa de a reveni în politică și implicit în rândul social-democraților, conduși în prezent de Marcel Ciolacu.

În acest context, merită amintite ultimele mesaje ale lui Năstase despre ce a însemnat PSD pentru el și ce înseamnă în continuare. Cu siguranță, remarcile fostului lider al PSD au fost receptate și de actualul președinte al formațiunii, Marcel Ciolacu. În eventualitatea în care Năstase va avea succes cu demersul său, Ciolacu are toate motivele să se teamă că ar putea pierde conducerea partidului.

„Am depus astăzi cererea de reabilitare judecătorească. În condițiile în care s-au împlinit toate condițiile prevăzute de lege, am depus astăzi, la instanță, solicitarea de reabilitare judecătorească″, a scris Adrian Năstase pe blog.

Amintim că într-o postare de la 5 decembrie 2020, cu o zi înaintea alegerilor parlamentare, fostul premier anunța că nu poate vota. „Eu nu voi vota. Am incă acea interdictie, stabilită de Băsescu si oamenii lui, care se va incheia doar anul viitor (asta nu inseamnă neapărat că vom avea alegeri anticipate)″, transmitea Năstase.

Amintim că la 6 ianuarie 2014, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-au condamnat definitiv pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian. Acuzațiile aduse: şantaj şi luare de mită.