Alertă nucleară, o centrală din Rusia a fost cuprinsă de flăcări VIDEO

Un incendiu puternic a avut loc la Sahalin GRES-2, a declarat serviciul de presă al PJSC Sakhalinenergo pentru Interfax.

Imaginile momentului vin din Rusia. O centrală electrică proaspăt inaugurată a fost distrusă de un incendiu devastator. Există suspiciunile unui sabotaj intern.

„Angajații centralei au eliminat un incendiu în compartimentul turbinei. Dar focul a izbucnit din nou cu vigoare.

Compartimentul turbinei este în flăcări. Situația este agravată de vântul puternic din zonă”, a precizat sursa.

Potrivit acestuia, nimeni nu a fost rănit, încărcătura asupra alimentării cu energie a fost preluată de CET-ul Yuzhno-Sakhalinsk-1 și de turbina cu gaz Nogliki. Tot personalul GRES-2 a fost evacuat.

Potrivit serviciului de presă al guvernului regional, incendiul s-a extins la acoperișul gres-2. Alte echipaje de pompieri au fost implicate în lupta împotriva incendiului.

La rândul său, guvernatorul regiunii, Valery Limarenko, în canalul său de Telegram, a declarat că un elicopter al Ministerului situațiilor de urgență va fi implicat în stingerea incendiului de la Sahalin GRES-2. „Conform ordinului meu, Ministerul Situațiilor de Urgență pregătește prompt un elicopter pentru a se implica în stingerea incendiului de la GRES-2”, a scris el.

Procuratura regiunii Sahalin efectuează o inspecție cu privire la faptul incendiului și a luat controlul măsurilor de eliminare a acestuia, precum și alimentarea corespunzătoare