Alertă la Marea Neagră. Rusia a desfășurat cel mai mare grup de nave de desant

Pericol pentru România la Marea Neagră. Rusia a desfășurat cel mai mare grup de nave de desant. „Pentru prima dată, o grupare atât de mare a Marinei Ruse operează în Marea Neagră”, a declarat o sursă de la Kremlin pentru presa rusă.

Cel mai mare grup de nave de desant ale marinei ruse, format din șase nave mari de desant ale Flotei de

Nord și Flotei din Marea Baltică, și șase nave de desant ale Flotei din Marea Neagră, este pregătită să execute misiuni în Marea Neagră, informează agenția TASS.

România trebuie să găsească, împreună cu Bulgaria şi Turcia, în calităţile de naţiuni membre NATO, „un echilibru” cu Rusia în zona Mării Negre, a afirmat vineri Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Rusia desfășoară cel mai mare grup de nave de desant în Marea Neagră

Gruparea forțelor de desant ale Marinei Federației Ruse, constând din șase nave mari de debarcare (BDK) ale flotei nordice și baltice, precum și șase BDK ale flotei Mării Negre, este gata să îndeplinească sarcini militare în Marea Neagră.

Acest lucru a fost raportat vineri de TASS, care citează reprezentanți din structurile de putere din Crimeea.

„ Pentru prima dată, o grupare atât de mare a Marinei Ruse operează în Marea Neagră, care constă din douăsprezece nave mari de debarcare ale flotei de Nord, Baltică și Marea Neagră. Aceste BDK-uri sunt acum gata să-și îndeplinească sarcinile propuse ca parte a unei operațiuni militare specială”, a spus sursa citată de TASS.

Sursa a precizat că detașamentul de nave ale Flotei de Nord include nave mari de debarcare „Pyotr Morgunov”, „Minerul Olenegorsk” și „George Pobedonosets”.

Flota Baltică este reprezentată de ambarcațiuni mari de debarcare „Korolev”, „Minsk” și „Kaliningrad”.

Ca parte a detașamentului de la Marea Neagră a navelor mari de debarcare „Caesar Kunikov”, „Novocherkassk”, „Azov”, „Yamal”, „Orsk” și „Nikolai Filchenkov”.

TASS nu a obținut confirmări oficiale privind aceste mișcări de nave.

Pe 10 februarie, Flota Mării Negre anunța că șase nave de desant, parte a Flotelor Nordului și Mării Baltice, au intrat în Marea Neagră. În timpul exercițiilor comune, navele au executat misiuni de apărare a coastelor Crimeei și a bazelor navale.