Alertă în pieţele din România. Roşiile pline de pesticide au invadat tarabele. Cum le recunoşti

Pieţele din România sunt invadate de produse toxice, pline de pesticide. Sunt pe tarabe roşii toxice, pline de fertilizatori care le ajută să se coacă mai repede. Acestea sunt foarte periculoase pentru sănătate.

Alertă în pieţele din România. Acestea au fost invadate de fructe şi legume pline de pesticide.

Tot mai mulţi agricultori folosesc tot felul de fertilizatori care să ajute legumele să se coacă mai repede.

În pieţe au început să apară tot mai multe roşii pline cu pesticide. Acestea sunt toxice şi pot fi un real pericol pentru sănătatea românilor. Intre timp, se introduce „Semaforul alimentelor”.

Este vorba despre un proiect de lege prin care românii vor putea alege mai uşor produsele alimentare mai bune pentru sănătatea lor, iar industria agro-alimentară va fi stimulată să ofere pe piaţă produse cu o calitate nutriţională sporită.

Proiectul a fost depus de Adrian Wiener, deputat USR şi medic. „Semaforul alimentelor”, cum mai este numită etichetarea Nutri-Score, este folosit cu succes în mai multe ţări europene, iar rezultatele pozitive se văd deja.

„Hrana poate fi aliat sau inamic în faţa bolilor cardio-vasculare, a diabetului sau a obezităţii. Iar eticherea Nutri-Score, gratuită şi voluntară, poate fi de un real folos în informarea consumatorului

asupra calităţii nutriţionale a produselor alimentare, astfel încât el să aleagă alimentele mai bune

pentru sănătatea sa. Introdus în Franţa în anul 2016, sistemul este implementat astăzi în mai multe state europene. În Franţa, după trei ani de implementare, rezultatele erau deosebit de încurajatoare:

peste 500 de producători optaseră pentru etichetarea produselor, iar peste 50% dintre francezi declarau că şi-au schimbat în bine cel puţin un obicei alimentar”, declară deputatul USR Adrian Wiener.