Alertă ANSVSA! Cele mai căutate alimente, retrase de pe rafturi

Este foarte important să știm ce mâncăm, dar și ce alimente evităm, toate acestea pentru sănătatea noastră. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a descoperit mai multe nereguli în cazul unor alimente foarte consumate de către români, motiv pentru care le-a interzis la rafturile magazinelor.
Alimente retrase de pe piață
Un aliment extrem de consumat, dar și gustos, a fost retras de pe rafturile magazinelor Auchan, Mega Image și Selgros. Mai exact, este vorba despre un tip de somon, care nu ar îndeplini normele în vigoare pentru a fi destinat consumului.
Vezi și: Dr. Oana Dumitrache, despre alimentele care ne pot scurta viaţa: “Acesta este primul indiciu”
Furnizorul a solicitat retragerea din magazine a acestui tip de pește, după ce s-au constatat depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes. Aceasta ar fi extrem de toxică, mai ales pentru copii.
“Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 26.07.2022. Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
Nume produs: 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G. Număr lot: 86BK/221405/Termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022

Totodată, a fost retras și un sortiment de înghețată din magazinele Selgros și Auchan, după ce în compoziție au fost detectate urme de oxid de etilenă (ETO), o substanță periculoasă pentru organism.. Având în vedere că ne aflăm în sezonul cald, înghețata este foarte căutată și cumpărată de către clienti, motiv pentru care autoritățile vor să se asigure că pe piață există doar alimente sănătoase.
Cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să le arunce sau să le returneze la magazin pentru a-și primi înapoi banii, dar să nu le consume. Cei care vor să își primească înapoi banii trebuie să știe că au nevoie de bonul fiscal pentru a dovedi că le-au achiziționat din locul respectiv.