Alerta ANM! Natura se dezlantuie. Meteorologii anunta COD ROSU.

Alerta ANM! Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod rosu ce vizeaza vijelie puternica, rafale de peste 90 de kilometri pe ora in zona judetului Dolj, scrie Antena 3
„Da, la momentul acesta avem in vigoare o avertizare nowcasting cod rosu ce vizeaza vijelie puternica, rafale de peste 90 de kilometri pe ora in zona judetului Dolj.
Vorbim de un front atmosferic care va traversa teritoriul tarii noastre pe parcursul zilei de astazi.
La momentul acesta il gasim in partea de sud-vest, centru-nord-est a teritoriului, in deplasare in orele urmatoare catre regiunile sud-estice, in consecinta si in zona Capitalei.
Acest front atmosferic determina in mod deosebit intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii cu
rafale de peste 80-90 de kilometri pe ora, dar si averse torentiale, descarcari electrice si caderi de grindina, cantitati mai importante de apa peste 25 35 de litri pe metru patrat izolat, in special in zonele montane, peste 40-50 de litri pe metrul patrat.
Acest front atmosferic a determinat o scadere a valorilor termice in jumatatea nordica a teritoriului, in
timp ce in jumatatea sudica vorbim de vreme caniculara, cu disconfort termic deosebit de accentuat, temperaturi maxime ce au atins deja 40 de grade in partea de sud a tarii, inclusiv in zona Capitalei si vorbim de temperaturi masurate la umbra, in adaposturi meteorologice, la noapte.
De asemenea, disconfort accentuat, temperaturi minime ce nu vor scadea sub 20-22 de grade in aceste regiuni.
Maine am putea spune ca se mai racoreste putin.
Vom avea un mic respiro, pentru ca de marti canicula se intensifica din nou. Valori mari in partea de vest, de sud-vest a teritoriului.
Din nou, vorbim de 38-39 de grade la amiaza si disconfort termic accentuat”, a spus Alina Serban, meteorolog in cadrul ANM, la Antena 3.