Alertă alimentară! Dacă ați cumpărat acest produs, nu îl consumați!

Alertă alimentară în România. ANSVA anunță retragerea unui produs de pe rafturile supermarketurilor. Dacă ați apucat să cumpărați acest produs, nu îl consumați. Sunteți așteptați cu el la magazin pentru a-l returna și a vă primi banii înapoi.

Alertă alimentară! Înghețată retrasă din supermarketuri

De data aceasta, alerta alimentară face referire la două sortimente de înghețată. Ambele se găsesc în lanțul de supermarketuri Cora. Este vorba despre Cora Înghețată cu cafea și Înghețată cu vanilie și biscuiți.

În cazul în care ați cumpărat înghețata aceasta și nu ați apucat să o consumați, sunteți sfătuiți să o duce înapoi în magazin. Vă veți primi banii înapoi, indiferent dacă mai aveți sau nu bonul fiscal.

Iată anunțul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor:

Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin cora, pentru returnarea și rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora.

Motivul pentru care produsul a fost retras din magazine este că s-a depistat prezența oxidului de etilenă peste limita admisă legal.

Magazinele în care a fost distribuit acest produs sunt: Cora Alexandriei, Cora Bacău, Cora Cluj, Cora Constanța Brătianu, Cora Constanța City Park, Cora Drobeta, Cora Lujerului, Cora Pantelimon, Cora Ploiești, Cora Sun Plaza și Cora Urban Avangarde.

Ce este Oxidul de etilenă
Oxid de etilenă, C2H4O, este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric peste 500 ppm. Oxidul de etilenă este utilizat: pentru producerea gazelor sterilizante bazate pe oxid de etilenă, ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice, în amestecuri de calibrare
ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale.

În România, detectarea contaminării cu oxid de etilenă poate fi realizată prin intermediul WESSLING România SRL. WESSLING România SRL este o companie membră a unei cunoscute reţele de laboratoare din Europa, WESSLING, cu sediul central în Altenberge, Germania.