Alain Delon vrea să fie eutanasiat: „Mi se pare logic și natural!”

Alain Delon (86 de ani) vrea să fie eutanasiat. Celebrul actor francez i-a cerut fiului său Anthony să îl ajute să încheie socotelile cu viața, notează presa internațională.
Anthony a declarat în cadrul unui interviu recent că tatăl său și-a făcut deja testamentul și intenționează să fie eutanasiat în Elveția. Anthony Delon spune că i-a promis tatălui său că va fi lângă el când va face acest pas. Marele actor s-a declarat de mai multe ori adeptul sinuciderii asistate.
„Este adevărat: mi-a cerut să fac asta şi am acceptat”, a spus Anthony Delon în timpul unui interviu acordat radioului francez RTL, cu ocazia lansării cărţii sale Entre chien et loup (Între câine şi lup).
„Tatăl meu a fost marcat de moartea mamei (actriţa şi regizoarea Nathalie Delon, care s-a stins în ianuarie anul trecut, la vârsta de 79 de ani, din cauza cancerului pancreatic)”, a spus el.
„A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoţind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară aşa cum trăise, adică alegând mereu, şi alesese eutanasierea. Din fericire, nu s-a recurs la procedură.
Spun din fericire pentru că totul era gata, aveam totul pregătit, dar ştiu că ar fi fost greu să o ţin de mână şi să o văd fără viaţă. Deci nu spun că ultima noapte a fost uşoară, dar ultimele ore au fost uşoare pentru că a plecat în pace”.
Anthony Delon a povestit cum tatăl Alain a fost cel care i-a salvat mama de droguri. „Alain, sunt pe cale să mor, trebuie să faci ceva pentru mine, dar mai ales pentru Anthony”, îi spusese Nathalie fostului ei soţ.
Delon a internat-o într-o clinică elveţiană, unde a fost monitorizată 24 de ore pe zi, şi i-a salvat viaţa „Credeam că mama ta va muri”, i-a spus fiului. — „Nu am vrut să fii orfan”. Acum actorul, care locuieşte de câţiva ani în Elveţia, lângă Geneva, îi cere, la nevoie, un ultim şi trist ajutor fiului său, Anthony, conform Oggi.it.
În primul rând pentru că trăiesc în Elveția, unde sinuciderea asistată este legalizată, și apoi pentru că mi se pare ceva logic și natural. De la o anumită vârstă, de la un anumit punct al vieții, trebuie să ne retragem spre iad în liniște, fără spitale, injecții sau altceva – spunea Alain Delon într-un interviu pentru TV5 Monde, în urmă cu câteva luni.
A fost operat la Pitié-Salpętričre (n.r. spital din paris), unde a stat trei săptămâni la terapie intensivă. Întreaga familie a stat cu rândul la patul său, fratele meu, sora mea și mama mea, Nathalie. – a spus fiul actorului, la momentul respectiv.