Agent FSB prins în timp ce încerca să ajungă la Kiev. Tentativă de asasinat la adresa președintelui Ucrainei

Un agent FSB a fost prins în timp ce încerca să ajungă la Kiev, sub acoperirea unor militari ucrainieni.

Potrivit presei internaționale, serviciile de contraspionaj din Ucraina au informat că au dejucat o posibilă tentativă de asasinat la adresa președintelui Ucrainei.

Tentativă de asasinat la adresa lui Volodimir Zelenski

Potrivit celor mai recente informații, un grup condus de un agent FSB ar fi încercat să ajungă la Kiev, sub acoperirea

unor militari ucrainieni, cu scopul de a-l asasina pe Volodimir Zelenski. Diversioniștii ruși au fost prinși și arestași

în orașul Ujgorod, înainte de a ajunge la președintele țării.

Potrivit Unian.ua, grupul format din 25 de persoane intenționa să se dea drept militari ucrainieni din cadrul forței de

apărare teritorială pentru a ajunge la Kiev. Jurnalistul Vitali Gladola a arătat, printr-o postare pe Telegram, că grupul

de sabotaj plănuia să-l asasineze pe președintele Ucrainei și să efectueze acțiuni sabotaj la Kiev și în alte regiuni ale Ucrainei.

În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind ‘înalta trădare’ a fost arestat în

flagrant în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist, care s-a dovedit a fi agent FSB, informează agenţiile de presă ucrainene.

Nu este prima tentativă de asasinat care îl vizează pe președintele Volodimir Zelenski. De când a început invazia Rusiei

pe teritoriul Ucrainei, autoritățile din Ucraina au vorbit despre trei astfel de tentative, care, din fericire pentru președinte, s-au soldat cu eșec.

Patru săptămâni de război în Ucraina
Din data de 24 februarie, când Putin a anunțat că începe operațiunea militară în Ucraina, și până în prezent, bombardamentele nu au mai încetat. Rușii au atacat pe toate fronturile, iar cele patru sesiuni de negocieri între delegația rusă și cea ucrainiană nu au ajuns la un consens. Potrivit analiștilor militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe din Ucraina, Rusia nu a înregistrat progrese majore, așa cum și-a propus. Pe de altă parte, Putin spune că operațiunea militară decurge conform planului și că totul este sub control.

Marți, 22 martie 2022, armata rusă a bombardat cea mai mare fabrică de oțel din Ucraina. 80% din orașul Mariupol este devastat în urma atacului continuu al forțelor ruse.