Adevărul despre semințele de floarea soarelui. Beneficiile pe care nu le știai

Semințele de floarea soarelui sunt foarte iubite de mulți oameni și din ele mai este procesat și uleiul. Totuși, acestea nu sunt singurele beneficii ale semințelor de floarea soarelui, pentru că acestea au o mulțime de efecte pozitive asupra organismului nostru. Află la ce sunt bune aceste semințe și de ce este bine să le consumăm.

Beneficii semințe
În urma unor studii, specialiștii au observat că persoanele care consumă semințe de floarea soarelui de cel puțin cinci ori pe săptămână au înregistrat un nivel scăzut al proteinei C-reactive.

Aceasta este o substanță chimica esențială implicată în inflamație. Astfel, consumul de semințe reduce inflamația la persoanele de după vârsta a doua.

Cum se mănâncă papaya. Beneficii și compoziție nutritivă

Mai mult, nucile sau semințele reduce riscul de boli cardiace și chiar scad colesterolul. Dacă sunt introduse într-o dietă corespunzătoare, acestea chiar au multe efecte pozitive și ne ajută în multe situații. Grăsimile polinesaturate pe care le conțin semințele de floarea soarelui ajută foarte mult la buna funcționare a inimii.

Soiuri de prune românești: caracteristici, vigoare pom, perioada de recoltare

Pe lângă cantitatea mare de calciu, semințele de floarea-soarelui mai conțin și magneziu, cupru și fosfor, precum și vitamina E. Toate acestea ajută ca oasele tale să fie mai puternice și previn osteoporoza, lucru demonstrat de specialiști.

Semințele conțin și Magneziu. Acest element este perfect atunci când vine vorba despre starea ta de spirit, pe care o poate schimba radical. Se spune că semințele în stare crudă te scapă de stres, te mențin calm ți îți dau o stare de bine.

Vitamina A pe care o conțin este foarte bună pentru vedere. În plus, semințele de floarea-soarelui sunt foarte hrănitoare. În dieta dvs. zilnică, puteți încorpora cu ușurință semințele de floarea-soarelu, care chiar pot înlocui o masă. Important este să consumăm aceste semințe cu moderație, ca să ne putem bucura de ajutorul pe care ni-l oferă.