ACCIDENT TRAGIC cu 25 de români implicați. Patru dintre ei au murit

4 români au murit și nouă au fost răniți grav într-un accident brutal al unui autocar românesc, pe șoseaua Veliko Tarnovo-Ruse.
Tragedia sângeroasă a avut loc în jurul orei 1:30, pe 6 august, în tronsonul dintre satele Kutsina și Polikraishte, relatează portalul de știri Trud.
UPDATE ora 13.20: Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, la Veliko Tarnovo, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE, într-o intervenție telefonică la Digi24.
Anterior, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, într-un comunicat, că patru români și-au pierdut viața în accident.
UPDATE ora 12:21: Patru români au murit în urma impactului, iar alți nouă au fost răniți în accidentul care a avut loc noaptea trecută, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență, într-un comunicat.
Potrivit șefului DSU, cinci români sunt internați la spitalele din Bulgaria, de unde urmează să fie transferați în România.
„S-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România.
Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români”, a transmis DSU.
Autocarul venea de la Istanbul și mergea la București, fiind condus de un echipaj de doi șoferi turci. Unul dintre ei, scrie Bulgaria Dnes, a murit și el, sâmbătă de dimineață, la spital.
Un autoturism înmatriculat în Olanda era staționat pe marginea șoselei, cei trei ocupanți se dăduseră jos și practic asta le-a salvat viața.
Pentru că autocarul a ieșit de pe drum, a derapat și a lovit mașina mică, pe care a aruncat-o la peste 30 de metri distanță.
Autocarul a lovit apoi un copac de pe marginea drumului, după care a mai rulat încă 250 de metri, până s-a oprit.
Trei din toți cei 26 de pasageri (25 de turști români și al doilea șofer) au suferit răni, nouă dintre ei fiind presați de tabla ruptă a autocarului.
La locul accidentului au ajuns imediat echipe de poliție, pompieri și de urgență de la Veliko Tarnovo. Pompierii au fost nevoiți să lucreze prin noroi pentru a scoate oamenii prinși între scaune.
Răniții au fost transportați cu ambulanța la spitalul regional din Veliko Tarnovo.
Autoritățile bulgare au deschis o anchetă și încearcă să clarifice cauzele producerii accidentului. Tragedia s-a petrecut probabil din cauza vitezei excesive, iar șoferul autocarului a adormit la volan.