Accident Feroviar Grav. Un Tren Cu 200 De Călători A Deraiat Pe Ruta Craiova

Un grav accident ferovier s-a produs astăzi pe ruta Craiova – București, în localitatea Drăgănești de Vede, județul Teleorman. Două dintre cele trei vagoane ale trenului InterRegio 1596 au deraiat.

Din informațiile preliminare, vagoanele nu s-au răsturnat, dar situația rămâne critică din cauza numărului mare de pasageri aflați în tren.

„2 vagoane din compunerea trenului IR 1596 au deraiat la intrare în Atârnați. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596.

Trenul 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii.

Din primele informații, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului. Precizez faptul că, celelate trenuri, care tranzitează stația Atârnați, vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri. Vom reveni cu noi informații!”, a anunțat CFR.

„TR loc. – Drăgăneşti de Vede – accident feroviar produs pe ruta Craiova-București, 2 vagoane din 3 ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informațiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Teleorman, locotenent-colonel Dragomir Gelu.