A murit unul dintre cei mai mari actori americani. A jucat în “The Shining” şi “Blade Runner”

Actorul american Joe Turkel, binecunoscut pentru rolurile sale din “The Shining” şi “Blade Runner”, s-a stins la vârsta de 94 de ani. A fost unul dintre cei mai iubiți actori ai Americii și a interpretat de-a lungul carierei sale peste 100 de roluri în filme celebre.

Joe Turkel s-a stins la spital după o lungă sufeirnță
Actorul a murit la vârsta de 94 de ani la spitalul St. John’s din Santa Monica, în California, potrivit Variety.

Născut în Brooklyn în 1927, Joe Turkel a intrat în armata americană la vârsta de doar 17 ani, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După război, Turkel s-a stabilit în California pentru a deveni actor şi a obţine primul rol de cinema în producția „City Across the River”, în 1948.

Joe Turkel a devenit cunoscut datorită rolurilor secunde din trei filme ale lui Stanley Kubrick: “The Killing”, “Paths of Glory” şi “The Shining” unde a fost barmanul Lloyd.

Printre rolurile sale notabile, Joe Turkel a jucat şi în versiunea originală a “Blade Runner” din 1982, unde l-a interpretat pe excentricul creator Eldon Tyrell. Născut în Brooklyn în 1927, Joe Turkel a intrat în armata amerciană la vârsta de 17 ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După război, s-a stabilit în California pentru a deveni actor şi a obţine primul rol în cinema cu “City Across the River” în 1948.

De-a lungul carierei sale, Joe Turkel a interpretat nu mai puţin de o sută de roluri în film şi televiziune. Potrivit Variety, actorul şi-a scris memoriile, “The Misery of Success”, înainte de moarte, carte pe care familia sa plănuieşte să o publice anul acesta.