A murit Ivan Patzaichin! România a pierdut cel mai mare sportiv

Lumea sportului este cuprinsă de durere, după ce tot mai multe persoane importante din acest domeniu au plecat dintre noi!

În urmă cu doar câteva minute am primit și vestea că a murit celebrul canoist Ivan Patzaichin. Nu se știe exact cauza exactă a decesului și așteptăm declarațiile apropiaților.

Ivan Patzaichin era grav bolnav
Dimineața aceasta a venit cu o veste extrem de dureroasă pentru toți iubitorii de sport. Se pare că plecat dintre noi Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984. Celebrul sportiv avea 71 de ani.

De mai bine de trei luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă despre care nu mulți știau. Ar fi aflat de această afecțiune mult prea târziu și s-ar fi luptat singur cu toată durerea.

Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață. Deși medicii au făcut toate eforturile pentru a-l ține în viață, se pare că organismul a cedat și nu a mai putut fi salvat. Familia este răpusă de durere și nu a făcut încă declarații despre acest subiect extrem de dureros.

Ce realizări avut Ivan
Ivan Patzaichin este unul dintre cei mai mari sportivi pe care îi avea România până în acest moment, care a cunoscut un mare succes de-a lungul carierei sale. Canoistul are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Ivan Patzaichin a fost mereu un perfecționist și a dat tot ce a avut mai bun la concursuri. Marele sportiv al României a recunoscut mereu că și-ar fi dorit ca toate medaliile lui de argint să fi fost de aur, fiind mereu cel mai mare critic al lui.